aA
Seimui linkstant nuo kitų metų alkoholį leisti vartoti tik sulaukusiems 20 metų, parlamentinis Sveikatos reikalų komitetas trečiadienį atmetė visus konservatorių ir liberalų siūlymus palikti galioti dabartinę tvarka - leisti jo įsigyti nuo 18 metų.
Seimo komitetas nenusileidžia: alkoholį bus galima vartoti tik nuo 20 metų
© DELFI / Andrius Ufartas

Tuo tarpu „valstiečių“ frakcijos narė Asta Kubilienė užsiminė, kad ateityje bus siekiama Lietuvoje leisti alkoholį vartoti asmenims nuo 21 metų. Pasak parlamentarės, tokia tvarka taikoma JAV.

Pataisas dėl alkoholio ribojimų Seimas svarstys birželio 1-ąją, nes tądien numatoma priimti įstatymų paketą dėl alkoholio prieinamumo ir vartojimo mažinimo.

Po posėdžio A.Kubilienė BNS teigė, kad apie tolesnį amžiaus, nuo kada galima vartoti alkoholį, didinimą būtų galima diskutuoti „kai pasiruoštų visuomenė“.

„Tai, kad Amerikoje yra nuo 21 metų, ten yra suprantamas dalykas. Negaliu pasakyti kada ir ar tai bus (pavėlintas amžiaus - BNS), bet tokių pasvarstymų yra“, - teigė A.Kubilienė.

„Tai ne mano idėja, bet tokių pasisakymų girdžiu. Susitikimuose, komitete šnekėjome, kad Amerikoje toks dalykas yra“, - pridūrė ji.

Komitetas taip pat nepritarė siūlymui leisti asmenims nuo 18 iki 20 metų parduoti alkoholinius gėrimus, kurių stiprumas viršytų 15 proc. Tokią pataisą siūlė konservatoriai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.