aA
Judėjimo „Nebūk naivus“ vadovas Mindaugas Jonušas vėl mindo valdžios institucijų koridorius.
Mindaugas Jonušas
© DELFI / Andrius Ufartas

Trečiadienį M. Jonušas Seime dalyvavo tarptautinei Vaikų gynimo dienai skirtoje konferencijoje „Vaikų balsas“. Jis taip pat ketino dalyvauti Švietimo įstatymo svarstyme Švietimo ir mokslo komitete.

„Judėjimas „Nebūk naivus“ po viso šito nežada pasiduoti, niekas nežada nutraukti veiklos. Seimo nariams reikėtų grįžti prie Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymo pataisų – kažkaip per visą balaganą mūsų Seimo nariai pamiršo, kas yra vaikas ir vaiko apsauga. Kai nužudė Matą, rėkėme, kad reikia kažką daryti, tačiau dabar nebedarome nieko. Taigi palinkėčiau Seimo nariams nepilti purvo ant žmonių, kurie nori užsiimti visuomenine veikla dėl kiekvieno iš mūsų gerovės, baigti tyčiotis, nes už patyčias gali grėsti apkalta, o dirbti tiesioginį Seimo nario darbą“, – į DELFI klausimą, ką veikia Seime, atsakė M. Jonušas.

M. Jonušas taip pat piktinosi Seimo nare Dovile Šakaliene, prieš kurį laiką pareiškusia, kad jo veikla kenkia nevyriausybinio sektoriaus reputacijai. Tai parlamentarė sakė socialiniuose tinkluose pasklidus informacijai, kad kviesdamas nepilnametes merginas į savo judėjimo gretas M. Jonušas su jomis elgėsi neetiškai.

„Atkreipiame nevyriausybinių organizacijų dėmesį, kad, piliečio M. Jonušo vykdoma veikla, prisidengus nevyriausybinės organizacijos vardu, kenkia nevyriausybinio sektoriaus reputacijai ir pažemina sąžiningai bei kompetentingai dirbančių nevyriausybininkų gerą vardą“, – rašyta D. Šakalienės pranešime.

Anot parlamentarės, M. Jonušas, kviesdamas į savo judėjimo gretas savanorių teisėmis nepilnametes merginas, neleistinai neetiškai elgėsi siųsdamas joms dviprasmiško turinio žinutes socialiniuose tinkluose bei telefonu, neleistinai braudamasis į jų privačią erdvę. Susitikimų su merginomis metu jis be sutikimo drastiškai mažindavo fizinės bendravimo erdvės atstumą ir apsikabindavo paaugles, taip sukeldamas mergaitėms neigiamus jausmus.

„Kodėl aš turiu dėl nepagrįsto purvo užmesti savo veiklą, kuri iš tikrųjų nieko bloga nėra padariusi? Per trejus metus tiek padaryta, kad nuoširdžiai linkiu kiekvienam Seimo nariui padaryti bent vieną antrąją to, kiek mes su komanda esame padarę. (…) Gerbiama jūsų Seimo narė – Lietuva nemoka atskirti, kas yra priekabiavimas ir kas nėra, Lietuva ir lietuviai viską mala į vieną. Siūlyčiau pasiskaityti, kas yra priekabiavimas, nes už bet kokį šmeižto pylimą yra ir teisinė atsakomybė“, – dėl D. Šakalienės pareiškimų įsižeidęs M. Jonušas.

Mindaugas Jonušas
Mindaugas Jonušas
© DELFI / Andrius Ufartas

Pasak M. Jonušo, protingi žmonės pasirenka tylą, todėl ir jis sąmoningai visą laiką tylėjo. „Tačiau buvo labai pikta, kada pasinaudota mano vardu, buvo kalbama apie Minedą, kurio net jau nėra, įsivaizduokit, pučia burbulą apie tai, ko jau nėra. Kada žmogus kalba apie tai, ko nėra, kvepia liguistais dalykais“, – tęsė M. Jonušas, judėjimą „Nebūk naivus kelyje“ pervadinęs į „Nebūk naivus“.

Jis taip pat pakomentavo po apsilankymo pas sveikatos apsaugos ministrą Aurelijų Verygą kilusį triukšmą.

„Jeigu būčiau nuėjęs pas kažkokį kitą ministrą, kuris nedaro reformų, niekam tai nebūtų buvę įdomu. Aš buvau informuotas dėl alkoholio reikalų, kad būsiu puolamas, kaip buvau puolamas dėl mokslo metų ilginimo. Žinote, Lietuvai šiuo metu reikia nepopuliarių sprendimų, Lietuvai dabar reikia tų sprendimų, kurie per tam tikrą laiką duotų vaisių“, – sakė pašnekovas.

DELFI primena, kad prieš keletą savaičių judėjimo „Nebūk naivus kelyje“ veiklą ir judėjimo pasiūlymus alkoholio vartojimo kontrolės bei sveikatinimo klausimais M. Jonušas aptarė su sveikatos apsaugos ministru A. Veryga. Šis susitikimas iššaukė audringą visuomenės reakciją.

Skelbiama, kad socialinis projektas „Nebūk naivus“ skirtas informuoti jaunimą apie pavojus, tykančius keliaujant pakeleivingu transportu.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.