aA
Opozicinės „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos atstovai planuoja inicijuoti apkaltą trims valdančiųjų „valstiečių“ atstovams – partijos ir frakcijos lyderiui Ramūnui Karbauskiui, sveikatos apsaugos ministrui Aurelijui Verygai ir Sveikatos reikalų komiteto pirmininkei Agnei Širinskienei.
Agnė Širinskienė, Ramūnas Karbauskis, Aurelijus Veryga
Agnė Širinskienė, Ramūnas Karbauskis, Aurelijus Veryga
© DELFI / Kiril Čachovskij

Pasak „tvarkiečių“ seniūno Remigijaus Žemaitaičio, minėti parlamentarai pažeidė statutą ir net galbūt padarė nusikaltimą, kai R.Karbauskis ir A.Veryga atidavė A.Širinskienei savo Seimo narių pažymėjimus, o pastaroji, pasinaudodama jais, Seimo salėje nesančius politikus užregistravo diskusijai dėl Alkoholio kontrolės įstatymo pataisų.

„Mes manome, kad tokie veiksmai nesuderinami su Seimo nario pareigomis“, – trečiadienį per spaudos konferenciją sakė R.Žemaitaitis.

Anot jo, frakcija sulauks oficialaus Seimo Etikos ir procedūrų komisijos sprendimo šiuo klausimu ir pradės rinkti parašus dėl apkaltos inicijavimo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.