aA
Pakistane pavyko išgelbėti jauną merginą, kuri buvo išprievartauta, o dėl to pasiskundusi – dar ir nuteista mirties bausme dėl neteisėtų lytinių santykių.
Išprievartauta mergina nuteista myriop, prievartautojas – laisvas
© Vida Press

19-metei tokią bausmę skyrė Punjabo provincijos Rajanpuro miesto apskrityje esančio kaimo taryba – pančajatas. Į vietos išminčius nukentėjusioji kreipėsi po to, kai vieną naktį merginą namuose grasindamas ginklu išprievartavo jos pusbrolis.

Tačiau tarybos nariai nusprendė, kad mergina savo noru permiegojo su šeimos nariu ir už tai nukentėjusiajai skyrė mirties bausmę. Jos reikalavo ir kaltinamojo tėvas, daręs didžiulį spaudimą tarybai.

Taryba nesiėmė jokių veiksmų prieš merginos pusbrolį.

Pančajatas šiuo metu veikia tik atokiose šalies vietovėse, tokiose kaip musulmoniškojo Rajanpuro kaimai. Jo sprendimų teisėta valdžia nepripažįsta, tačiau, nepaisant to, tokios tarybos Pakistano kaimuose vis dar vykdo teisingumą, pagrįstą senovės papročiais, pagal kuriuos vyras dažniausiai yra viršesnis už moterį.

Šiai istorijai iškilus į viešumą mergina apgyvendinta vyriausybės įsteigtoje prieglaudoje, pagal jos pasakojimą užpildytas pareiškimas policijoje, pareigūnai patikino, jog įtariamasis bus sulaikytas. Tai spaudai patvirtino Fazilpuro policijos nuovados atstovas Qaisaras Hasnainas.

Daugiau naujienų saviems Jungtinėje Karalystėje - tiesa.com.