aA
Ukrainos saugumo pareigūnai pirmadienį pranešė, kad surengė kratas populiarios Rusijos interneto bendrovės „Yandex“ biuruose Ukrainoje, atliekant tyrimą dėl valstybės išdavimo.
"Yandex" kurs technologiją autonomiškiems automobiliams
"Yandex" kurs technologiją autonomiškiems automobiliams
© RIA / Scanpix

„Ukrainos saugumo tarnyba (SBU) atlieka kartas Rusijos bendrovės „Yandex“ dukterinės įmonės biuruose Kijeve ir Odesoje“, – pranešė SBU atstovė Olena Hitlianska socialiniame tinkle „Facebook“.

Pasak O. Hitlianskos, kratos surengtos vykdant baudžiamąjį tyrimą dėl „valstybės išdavimo“. Kaip „Yandex“ yra susijusi su šiuo tyrimu, atstovė nenurodė.

Bendrovės spaudos tarnyba Rusijos naujienų agentūrai „Tass“ sakė, kad neturi informacijos, dėl kokių priežasčių SBU ėmėsi šių veiksmų.

„Teisininkai jau yra pakeliui į mūsų biurus“, – nurodė „Yandex“ ir pridūrė, kad kompanija yra pasiruošusi „suteikti visą būtiną informaciją“.

Tuo metu Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas naujienų agentūrai AFP sakė, kad „neužtenka informacijos, kad galima būtų suprasti, kas konkrečiai vyksta – ar tai yra su tyrimu susiję veiksmai, ar auditas“.

Anksčiau šį mėnesį Ukraina blokavo prieigą prie populiariausių Rusijos socialinių tinklų ir interneto paieškų priemonės „Yandex“, duodama atkirtį už Kremliaus paramą prorusiškiems separatistams rytinėje šalies dalyje.

Tokį Ukrainos prezidento Petro Porošenkos sprendimą D. Peskovas pavadino „dar viena nedraugiškos, trumparegiškos politikos Rusijos atžvilgiu apraiška“.

Prieiga prie rusiškų socialinių tinklų, elektroninio pašto sistemos ir paieškų priemonės blokuojama trejiems metams.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.