aA
Marijampolės teritorinės muitinės Mokesčių skyrius nustatė, kad praėjusių metų gruodį į Lietuvą įvežti neteisėtai mėgintų mobiliojo ryšio telefonų siuntos vertė - 18 tūkst. 620 litų.
Marijampolės teritorinės muitinės Mokesčių skyrius nustatė, kad praėjusių metų gruodį į Lietuvą įvežti neteisėtai mėgintų mobiliojo ryšio telefonų siuntos vertė - 18 tūkst. 620 litų. Kadangi ši suma viršija 100 minimalaus gyvenimo lygio (MGL, šiuo metu - 125 litai) rodiklių, Muitinės kriminalinės tarnyba dėl kontrabandos iškėlė baudžiamąją bylą.

Pasak Muitinės kriminalinės tarnybos, 51 mobiliojo ryšio telefonas ir krovikliai buvo sulaikyti pernai gruodžio 16 dieną, vykstant operacijai "Kliūtis", Lenkijos pasienyje esančiame Kalvarijos kelio poste.

Pareigūnai tikrino iš Prancūzijos grįžtantį mikroautobusą "Ford Transit".

Juo važiavę vyrai deklaravo dėvėtus baldus ir 10 nenaujų čiužinių, sukrautų automobilio salone.

Tačiau muitinės pareigūnus sudominusiame didokame krepšyje buvo rasta keliasdešimt mobiliųjų telefonų bei instrukcijų.

Pasak pareigūnų, palangiškis Gintas Vandelauskas ir kaunietis Giedrius Grigonis neigė gabeną mobiliuosius telefonus.

Nuėmę mikroautobuso salono sienų apdailą, pareigūnai aptiko 51 paslėptą mobilųjį telefoną bei kroviklius. "Ericsson", Motorola", "Nokia" bei "Siemens" telefonai buvo be dėžučių, sudėti į polietileno maišelius.

Pernai muitinės pareigūnai sulaikė apie 2 tūkst. mobiliojo ryšio telefonų, kuriuos buvo mėginta neteisėtai įvežti į Lietuvą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.