aA
Train in London metro
Bendrovės "Stagecoach Group" Pietvakarių geležinkelio valdininkai tikisi nors iš dalies atidirbti už pustrečio tūkstančio geležinkelio, jūrų ir kelių transporto profsąjungos darbininkų, kurie, nepatenkinti atlyginimais, paskelbė dviejų dienų streiką vienoje judriausių Londono priemiestinio geležinkelio linijų.

"Mūsų keleiviai jau ir taip keturias dienas patiria nepatogumų, nebegalime to daugiau sau leisti", - sakė Pietvakarių geležinkelio atstovas spaudai. Šio padalinio viršininkai ketina į paprastą darbą įtraukti dar daugiau valdininkų per vasario 12-13 planuojamą dar platesnio masto streiką.

Transporto darbuotojų profesinė sąjunga šiemet streikus rengia jau trečią kartą. Ginčo esmė - atlyginimai, kurie didėja labai netolygiai. Po 1996 metų, kai buvo privatizuoti Didžiosios Britanijos geležinkeliai, mašinistų uždarbiai gerokai atsilieka nuo kitų geležinkelio tarnautojų algų.

Pietvakarių geležinkelis pirmadienį ketina aptarnauti 500 traukinių - trečdalį įprastinio grafiko, be to, ryšiui su pagrindinėmis stotimis palaikyti iš parkų išvažiuos daugiau kaip 100 autobusų.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.