aA
Klaipėdos vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Ekonominių nusikaltimų tyrimų skyriaus (ENTS) pareigūnai tikrina buvusių bendrovės "Žuvų konservai" vadovų nusikalstamą veiklą dėl tyčinio bendrovės bankroto.
Tyrimo metu policijos pareigūnai nustatė, kad bendrovės "Žuvų konservai" vadovai Rūta Teresė Lastočkina ir Sergejus Borcovas, žinodami bendrovės finansinę padėtį, didino įmonės nuostolius, priimdami nutarimus dėl nepagrįstai didelių kompensacijų išmokėjimo, bendrovei priklausančio turto pardavimo mažomis kainomis, pranešė Policijos departamentas.

Tokia veikla buvę bendrovės vadovai padarė nuostolių už maždaug 5,5 mln. litų.

Revizijų departamento prie Finansų ministerijos Klaipėdos skyriaus revizoriai nustatė, kad bendrovės "Žuvų konservai" vadovai, pažeisdami nustatytą tvarką, ilgalaikį įmonės turtą - pastatus - pardavė be konkurso.

Tyrimo metu taip pat nustatyta, kad nuostolingos bendrovei buvo 1996 bei 1999 metais pasirašytos jungtinės veiklos sutartys su bendrove "Indutech Baltija".

1999 metais bendrovės "Žuvų konservai" nuostoliai ir skolos sudarė 7,44 mln. Pasak Policijos departamento pranešimo, dalyvaujant bendrovei "Indutech Baltija", "Žuvies konservai" buvo vedami į tyčinį bankrotą, kurį 2001 metų balandžio mėnesį nutartimi pripažino Klaipėdos apygardos teismas.

Šiuo metu Klaipėdos VPK ENTS pareigūnai sprendžia klausimą dėl bendrovės "Žuvų konservai" buvusių vadovų R.T.Lastočkinos ir S.Borcovo patraukimo baudžiamojon atsakomybėn dėl tyčinio bendrovės bankroto, aplaidumo komercinėje, ūkinėje, finansinėje veikloje bei viešojo pirkimo tvarkos pažeidimų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.