aA
Praėjusią savaitę bendrovė „RealNetworks“ pranešė, jog programoje „RealPlayer“ rasta klaida, kuria pasinaudojęs įsilaužėlis gali paleisti bet kokią kompiuteryje įdiegtą programą. Pasak „RealNetworks“ atstovų, pasinaudojimo šia klaida atvejų dar neužregistruota.
Saugumo „skylė“ susijusi su laikinosios atminties buferiu, kuriame saugoma informacija apie „Real Media“ formato bylas. Specialistai nustatė, jog galima pakeisti bylos pavadinimą ir taip perpildyti programos laikinąją atmintį. Tuo metu, kai vartotojas bando paleisti bylą pakeistu pavadinimu, įsilaužėlis turi galimybę aktyvuoti bet kokį programinį kodą kompiuteryje.

„RealNetworks“ išleido klaidos ištaisymą vos tik ji buvo pastebėta. Ištaisymą ir paaiškinimą kaip ištaisyti klaidą „RealPlayer 8“ programa atsisiunčia automatiškai. Klaidos ištaisymo instrukcijas taip pat galima perskaityti „RealNetworks“ tinklapyje.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.