aA
Seimo pirmininkas ir socialliberalų lyderis Artūras Paulauskas įsitikinęs, kad socialdemokratų paminta iniciatyva bausti iš partijų dezertyruojančius narius sulauks parlamento pritarimo. A.Paulausko teiktos Savivaldybių tarybų rinkimų įstatymo pataisos Seime svarstytos praėjusią savaitę, kai A.Paulauskas viešėjo Strasbūre.
Artūras Paulauskas
Artūras Paulauskas
Tačiau valdančiosios koalicijos partnerių socialdemokratų pastangomis joms nebuvo pritarta.

Priėmus tokio įstatymo pataisas, į miesto tarybą pagal partijos sąrašą išrinktam nariui palikus frakciją ir prisijungus prie kitos frakcijos, buvusi partija gautų teisę atšaukti jį iš tarybos.

Iš pradžių parlamente sklandžiai vykęs pataisų svarstymas įstrigo, kai A.Paulausko teiktas pataisas supliekė Seimo vicepirmininkas Vytenis Andriukaitis.

"Gyventojai tiesiogiai išrenka atstovus į tarybas, nes vyksta reitingavimas. Todėl partijos neturi teisės ignoruoti rinkėjų valią.

Tai prieštarauja savivaldos principams", - pabrėžė politikas.

Užsienyje buvusio parlamento vadovo iniciatyvą parlamente palaikė opozicijos atstovai.

Tuo tarpu socialliberalai savo partijos lyderiui nebuvo ištikimi.

Iš Strasbūro sugrįžęs įstatymo pataisų iniciatorius A.Paulauskas tvirtino, kad jokios derybos dėl paramos priimant įstatymo pataisas su socialdemokratais kol kas nevyksta.

Tačiau A.Paulauskas "Lietuvos rytui" pareiškė žinąs, kaip išspręsti valdančiojoje Seimo koalicijoje kilusį nuomonių prieštaravimą.

"Tiesiog nurodysime, kad reikia palaikyti mūsų pasiūlymus", - teigė A.Paulauskas.

Seimo pirmininkas keisti Savivaldybių rinkimų įstatymą pasiūlė, kai pradėjo byrėti jo Naujosios sąjungos (socialliberalų) frakcijos Seime gretos.

Pirmuosius nuostolius socialliberalai patyrė, kai iš jų frakcijos pas liberalus rudenį perbėgo parlamentaras Aleksandras Poplavskis, kuris taip pat yra ir Vilniaus miesto tarybos narys.

"Lietuvos rytas"