aA
Rusija sekmadienį patyrė vieną skaudžiausių smūgių per beveik pustrečių metų vykstantį Čečėnijos karą - šioje Kaukazo respublikoje numušus sraigtasparnį Mi-8 žuvo penki rusų armijos vadai, tarp jų - du generolai.
Helicopter
Iš viso žuvo 14 žmonių. Radijui "Echo Moskvy" šaltiniai Rusijos Vidaus reikalų ministerijoje sakė, kad tarp žuvusiųjų yra Rusijos vidaus reikalų ministro pavaduotojas generolas Michailas Rudčenka, kuris buvo atsakingas už pietinį Rusijos regioną.

Atsakomybę už šį išpuolį, kuris iš pradžių Rusijos pranešimuose buvo vadinamas teroro aktu, sekmadienį prisiėmė čečėnų sukilėliai, faksu atsiuntę pranešimą į agentūros AFP biurą Slepsovcke Rusijai priklausančioje Ingušijoje.

"Gerai organizuotos operacijos metu raketa "žemė-oras" Ščelkovskajos rajone numuštas sraigtasparnis su aukštais Rusijos karininkais", - sakė čečėnų pajėgų vadas Islamas Chasuchanovas.

Kitas atsakomybės prisiėmimo pareiškimas buvo paskelbtas čečėnų sukilėlių tinklalapyje www.kavkaz.org.

Naujienų agentūros "Interfax" pranešimu, preliminari nuolaužų apžiūra parodė, kad sraigtasparnis buvo numuštas raketa "žemė-oras". Tačiau Federalinės saugumo tarnybos (FST) atstovas spaudai Sergejus Babkinas vėliau "Interfax" sakė, kad sraigtasparnio sprogimo priežastis kol kas nenustatyta.

Šiuo metu baigiasi Čečėnijos prezidento Aslano Maschadovo penkerių metų kadencija, tačiau jis žadėjo likti prezidentu, kol iš Čečėnijos pasitrauks rusų pajėgos.

Sekmadienio incidentas yra skaudus smūgis Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui, kuris yra paskelbęs, kad Čečėnijos karas jau laimėtas ir kad federalinės pajėgos Čečėnijoje šiuo metu tik palaiko tvarką.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.