aA
JAV specialiosios pajėgos pietiniame Afganistano mieste Kandahare šturmavo ligoninę, kur buvo įsitvirtinę šeši ginkluoti teroristinio tinklo "al-Qaeda" kovotojai, pranešė CNN televizija. Ligoninėje buvo girdėti šūviai ir sprogimai, tačiau kol kas neaišku, kaip baigėsi operacija.
Visi keliai, vedantys į "Mir Weis" ligoninę, yra blokuoti spygliuotos vielos užtvaromis.

Kelius saugo JAV specialiosios paskirties pajėgų kariai ir vietos afganų kovotojai.

Praėjusių metų gruodžio 7 dieną talibams pasitraukus iš miesto, buvusiame ligoninės moterų skyriaus sparne įsitvirtino ne mažiau kaip dvylika "al-Qaeda" narių.

Keturiems iš jų pavyko pabėgti, vienas buvo suimtas, o dar vienas sausio 8 dieną susisprogdino po nesėkmingo bandymo pabėgti.

Amerikiečių remiami Kandaharo provincijos gubernatoriaus Gulo Aghos kariai mėgino suimti kovotojus gruodžio 23 dieną, tačiau tada jų suimti nepavyko.

Per amerikiečių antskrydį Kandaharo oro uoste sužeisti kovotojai, kaip manoma, greičiausiai iš Jemeno kilę arabai, į šią Kandaharo ligoninę buvo paguldyti lapkričio mėnesį.

Dar prieš pasitraukdami iš miesto talibai ligoninėje esantiems kovotojams paliko maisto, taip pat granatų ir sprogmenų, kad jie galėtų pasipriešinti suėmimui.

Kovotojai grasino susisprogdinti, jei prieš juos būtų pradėtas puolimas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.