aA
Los Andželo oro uoste viena Kalifornijos policininkė, tuo metu buvusi ne tarnyboje, praėjo pro apsaugą su pistoletu, kurį netyčia paliko savo rankiniame bagaže ir dėl kurio paskui negalėjo išvykti iš Taivano, ketvirtadienį paskelbė pareigūnai.
JAV oro uosto apsauga pražiopsojo pistoletą keleivės bagaže
© DELFI / Mindaugas Ažušilis

Pareigūnė Noell Grant, su šeima skridusi atostogauti į Tailandą, balandžio 13 dieną lėktuvui pakeliui sustojus Taivane, pranešė pareigūnams apie ginklą, naujienų agentūrai AFP sakė leitenantas Saulas Rodriguezas iš Santa Monikos policijos departamento.

Pasak jo, N.Grant per klaidą paliko savo asmeninį pistoletą rankiniame bagaže ir jai buvo uždrausta išvykti iš Taivano, kol reikalas bus išspręstas. Tačiau Taivane ji gali laisvai judėti.

Federaliniai pareigūnai ketvirtadienį pripažino, kad Los Andželo oro uoste aiškiai nebuvo laikomasi deramų saugumo procedūrų, nes N.Grant galėjo įlipti į lėktuvą su savo ginklu ir niekas jos nesustabdė.

Nico Melendezas iš Transporto saugumo administracijos sakė, jog pareigūnai „nustatė, kad standartinių procedūrų nebuvo laikomasi ir kad policijos pareigūnė iš tikrųjų perėjo (oro uosto) patikrinimo postą su šaunamuoju ginklu“.

Jis pridūrė, jog Transporto saugumo administracija „tikisi, kad visi darbuotojai laikysis procedūrų ir užtikrins deramą ... atskaitingumą“.

Pasak S.Rodriguezo, neaišku, ar N.Grant grįžusi į Kaliforniją sulauks nuobaudų.

„Šiuo metu tiesiog stengiamės ją saugiai sugrąžinti namo“, – sakė jis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.