aA
Paryžiaus centre, Eliziejaus laukuose, įvyko susišaudymas, praneša bbc.com. Susišaudymo metu žuvo vienas policininkas, dar du buvo sužeisti. Šaulys buvo nukautas policijos pareigūnų.
Susišaudymas Champs Elysees gatvėje Paryžiuje
Susišaudymas Champs Elysees gatvėje Paryžiuje
© Reuters / Scanpix

Išpuolis įvyko maždaug 21.00 val. vietos laiku (22.00 val. Lietuvos laiku). Kaip pranešama, iš karto po to, kuomet baigėsi paskutinieji rinkiminiai debatai televizijoje prieš sekmadienio rinkimus Prancūzijoje.

Vidaus reikalų ministerija pranešė, kad užpuolikas buvo nukautas per incidentą pasaulyje garsiame bulvare, pritraukiančiame daugybę turistų.

Naujienų televizija CNN citavo VRM atstovą Pierre'ą Henry Brandet, sakiusį, kad kažkoks automobilis sustojo prie policijos mašinos ties Eliziejaus Laukų 102-uoju numeriu. Iš to automobilio išlipo vyras ir pradėjo šaudyti į policijos mašiną iš „automatinio ginklo“, pridūrė atstovas.

Pareigūnai atsakė ugnimi ir užpuoliką nukovė, bet du policininkai buvo sužeisti, o dar vienas žuvo.

CNN padalinys Prancūzijoje BFMTV taip pat pranešė apie neįvardytą vyrą, kliudytą kulkos „kryžminėje ugnyje“. Pranešime nenurodoma, ar šis vyras buvo užpuolikas, ar praeivis.

Užpuolikas buvo atsidūręs tyrėjų akiratyje dėl numanomų ketinimų žudyti policijos pareigūnus, sakė tyrimui artimi šaltiniai.
Policija surengė reidą šio šio nukauto vyro namuose viename Paryžiaus priemiestyje po vieno pareigūno gyvybės pareikalavusio išpuolio.

Eliziejaus laukai kol kas lieka uždaryti, juose dirba policija. Viena pagrindinių gatvių buvo laikoma potencialia teroristinio išpuolio vieta. Joje kurį laiką buvo stiprinama apsauga. Gatvė - viena labiausiai turistų lankomų vietų Paryžiuje. Čia įsikūrusios prabangios parduotuvės. Pranešama, kad žmonės iš judrios gatvės evakuojami.

Dviem dienomis anksčiau policija pietiniame Marselio uostamiestyje suėmė du vyrus, turėjusius ginklų ir sprogmenų. Įtariama, kad jie ruošėsi įvykdyti ataką ir sutrikdyti sekmadienį vyksiantį pirmąjį prezidento rinkimų ratą.

Prancūzijoje tebegalioja aukščiausio lygio nepaprastoji padėtis po 2015 metais prasidėjusios virtinės atakų, nusinešusių daugiau kaip 230 žmonių gyvybių.

DELFI.lt