aA
Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) ketvirtadienį skelbs, ar pagrįstai iš pareigų buvo atleistas Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) direktorius Jonas Milius.
Jonas Milius
Jonas Milius
© DELFI

Teismo J. Milius prašo ne tik panaikinti buvusios Algirdo Butkevičiaus Vyriausybės sprendimą jį atleisti, bet ir priteisti piniginę kompensaciją už priverstines pravaikštas. VMVT vadovas pernai buvo atleistas Ministrų Kabinetui neigiamai įvertinus jo veiklos ataskaitą, tačiau, anot J. Miliaus, jo atleidimą lėmė politiniai motyvai, o ataskaita net nebuvo svarstoma.

Byloje kaip liudininkus VAAT yra apklausęs buvusį vidaus reikalų ministrą Tomą Žilinską ir buvusią žemės ūkio ministrę Virginiją Baltraitienę, kuri teigė patyrusi Premjero A. Butkevičiaus spaudimą įkalbėti J. Milių trauktis savo noru.

Teisėsauga nuo pernai vasaros pabaigos atlieka ikiteisminį tyrimą dėl galimo J. Miliaus piktnaudžiavo tarnyba ir dokumentų klastojimo. Įtariama, kad buvęs VMVT vadovas, veikiamas Seimo nario Petro Gražulio, siekė nuslėpti įmonėje "Judex" rastus sanitarinius pažeidimus. J. Milius pernai liepą taip pat dalyvavo prieštaringai vertintoje medžioklėje ir vakarienėje kartu su ministre V. Baltraitiene, Latvijos žemės ūkio ministru Janiu Duklavu ir privačiais verslininkais.

Ministrų Kabinetas, nelaukdamas bylos pabaigos, trečiadienį vykusiame Vyriausybės posėdyje paskyrė naują VMVT vadovą - žemės ūkio viceministrą Darių Remeiką.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.