aA
Komentuodamas pranešimus apie galimą cheminio ginklo panaudojimą Sirijoje, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas kalba apie „nepagrįstus kaltinimus“ Sirijos vyriausybės atžvilgiu, praneša agentūra AFP.
Basharas al Assadas, Vladimiras Putinas
Basharas al Assadas, Vladimiras Putinas
© AP/Scanpix

Jis pareikalavo „rūpestingo nešališko tarptautinio tyrimo“. Kremliaus duomenimis, tai V. Putinas pareiškė ketvirtadienį per pokalbį telefonu su Izraelio ministru pirmininku Benyaminu Netanyahu.

Izraelio gynybos ministras Avigdoras Liebermanas prieš tai dienraščiui „Jediot Aharonot“ pareiškė esąs „šimtu procentų tikras“, kad spėjama cheminio ginklo ataka Chan Šeichune Sirijos Idlibo provincijoje įvykdyta „Sirijos prezidentui Basharui al Assadui davus tiesioginį ir iš anksto apgalvotą įsakymą“.

Per antskrydį sukilėlių kontroliuojamame Chan Šeichuno miestelyje Idlibo provincijoje antradienį, aktyvistų duomenimis, žuvo 86 žmonės, dar dešimtys buvo sužeisti.

Vakarai dėl atakos kaltina Sirijos vadovybę. Sirijos sąjungininkė Rusija tikina, kad sirų vyriausybiniai daliniai Chan Šeichune ne patys panaudojo dujas: sirų karinė aviacija esą pataikė į sukilėlių naudojamą cheminio ginklo saugyklą.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.