aA
Taip argumentavo 28 metų šiaulietis, kai pareigūnai paėmė jam priklausančias 643 ampules, 28 buteliukus ir 200 tablečių su medikamentais, patenkančiais į „Lietuvos Respublikos tam tikrų dopingo medžiagų kontrolės įstatymo“ dispoziciją, apie 5000 tablečių, skirtų erekcijos sutrikimams gydyti ir keli šimtai gramų narkotinių medžiagų.
Šiauliečio derinys stiprinti sveikatai: steroidai, narkotikai ir vaistai erekcijai
© Šiaulių aps. VPK

Tai Lietuvoje, tai Vokietijoje gyvenančiam vyrui pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo tam tikrų dopingo medžiagų kontrolės įstatyme nurodytomis medžiagomis turint tikslą jas platinti ir pasikėsinimo jas kontrabanda išgabenti iš šalies bei neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis. Po 9 mėnesius trukusio tyrimo Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai kartu su Šiaulių apygardos prokurorais ikiteisminį tyrimą sėkmingai baigė, praneša Šiaulių apsk. policija.

O pradėtas jis buvo praėjusių metų birželį, kai „Lietuvos pašto“ darbuotojai kartu su muitinės pareigūnais, tikrindami į Europos sąjungos šalis keliaujančias siuntas, pasirinktinai atidarę į Vokietiją siunčiamą siuntinį, rado 300 ampulių ir 16 buteliukų su anaboliniais steroidais.

Siuntinys buvo adresuotas Štutgarte gyvenančiai lietuvaitei. Pradėjus domėtis siuntėju, paaiškėjo, kad ant siuntos nurodyti duomenys yra netikri.

Pareigūnams teko paplušėti, kol nustatė tikrąjį siuntos savininką. Atlikę kratą jo gyvenamojoje vietoje, pareigūnai rado ne tik dar kelis šimtus įvairiausių dopingo medikamentų ampulėmis, buteliukais ir tabletėmis, bet ir narkotinių medžiagų (beveik 400 g kanapių ir 0,085 g kokaino) bei apie 5000 tablečių erekcijos sutrikimams šalinti.

Šiaulietis tokio didelio draudžiamų ir nedraudžiamų medikamentų kiekio ir kanapių turėjimą aiškino jų reikalingumą savo sveikatos sutrikimams gydyti. Kadangi vyras gyveno kartais Lietuvoje, kartais - pas savo draugę Vokietijoje, tai nusprendė šių preparatų turėti abiejose savo gyvenamosiose vietose. Dėl to ir siuntęs juos iš Lietuvos į Vokietiją savo draugės adresu.

Nors ir labai išmoningai vyras bandė paaiškinti neleistinų medikamentų ir narkotinių medžiagų įsigijimo priežastis, tačiau nuo baudžiamosios atsakomybės neišsisuko. Jis inkriminuojamą nusikalstamą veiką pripažino visiškai, davė išsamius parodymus, todėl susidarė prielaidos dėl proceso užbaigimo baudžiamuoju įsakymu. Tad greitu laiku šiaulietis išgirs teismo verdiktą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.