aA
Vėlų trečiadienio vakarą, apie 23.25 val., Antakalnio ir Žolyno gatvių sankryžoje, prie Antakalnio poliklinikos, į miesto maršrutinio autobuso „Mercedes“ galą trenkėsi automobilis „Audi 80“. Automobilio keleivis žuvo vietoje, vairuotojas išvežtas į ligoninę.
Vilniuje „Audi“ rėžėsi į autobusą: avarijos kaltininką ištiko koma, jo keleivis žuvo vietoje
© DELFI / Ainis Gurevičius

Pirmą dieną po atostogų dirbti pradėjęs autobuso vairuotojas sakė važiavęs į autobusų parką, kad išvežiotų pamainą baigusius kolegas. Stabtelėjo prie sankryžos, užsidegus žaliam šviesoforo signalui pradėjo važiuoti ir tuo metu į autobuso galą rėžėsi iš paskos dideliu greičiu atlėkęs „Audi 80“. Smūgis buvo toks, kad iš lengvojo automobilio priekio beveik nieko neliko.

Manoma, kad keleivis buvo neprisisegęs saugos diržu - galva prakiurdė priekinį stiklą. Vyras žuvo vietoje. Manoma, kad jam apie 40 metų (avarijos vietoje nerasta jokių jo dokumentų, asmenybė nustatinėjama).

Vairuotojas R. Č. (gim. 1982 m.) sunkiai sužalotas. Pradžioje jis dar buvo sąmoningas, bet netrukus sąmonė ėmė blėsti. Pasak policininkų, greitosios pagalbos automobilyje, pakeliui į ligoninę, vyras buvo atgavęs sąmonę. Bet netrukus ligoninės medikai pranešė, kad sužalotąjį vairuotoją ištiko koma.

Įtariama, kad vyrai galėjo būti neblaivūs - automobilyje mėtėsi taurelė, tušti ir nugerti sidro buteliai. Vienas nugertas butelis po avarijos liko po keleivio alkūne.

Tam, kad būtų galima ištraukti žuvusiojo kūną, ugniagesiams teko išlupti sumaitoto automobilio dureles.

DELFI.lt