aA
Sirijos sukilėlių kontroliuojamame mieste Chan Šeichūne įvykdytos įtariamos cheminės atakos aukų padaugėjo iki 86, o 30 žuvusiųjų yra vaikai, pranešė padėtį šalyje stebinti organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).
Sirijoje įtariamos cheminės atakos aukų padaugėjo iki 86
© AFP / Scanpix

„Tarp žuvusiųjų taip pat buvo 20 moterų, ir aukų skaičius gali dar padidėti, nes esama dingusių žmonių“, – perspėjo SOHR.

Jungtinių Tautų Saugumo Taryba trečiadienį surengė posėdį, per kurį aptartas Vakarų šalių parengtas šį aviacijos smūgį smerkiančios rezoliucijos projektas.

Tačiau Maskva, turinti Taryboje veto teisę, gynė savo sąjungininką Damaską: nors ir pripažino, kad antskrydį įvykdė Sirijos vyriausybės pajėgų lėktuvai, pabrėžė, kad mieste pasklidusios nuodingosios cheminės medžiagos iš tikrųjų buvo saugomos subombarduotame „teroristų“ sandėlyje.

Sukilėlių grupės, tarp jų buvusi tarptautinio teroristų tinklo „al Qaeda“ grupuotė „Fateh al-Sham Front“ pažadėjo atkeršyti už antradienį įvykdytą antskrydį Chan Šeichūne, esančiame šiaurės vakarinėje Idlibo provincijoje.