aA
Antradienį nuo Alytaus pareigūnų pasprukti bandęs „Porsche“ automobilio vairuotojas iš Lenkijos uždarytas į areštinę. Paaiškėjo, kad Miklusėnuose sulaikytas 45 metų vyras yra įtariamas sunkiu nusikaltimu. Pakeliui į Lietuvą jį bandė sustabdyti Lenkijos pareigūnai, tačiau įtariamasis spruko ir kirto valstybės sieną.
Nuo Alytaus policininkų bėgusį lenką slegia sunkūs įtarimai
© alytusplius.lt

Kadangi nebuvo paskelbta jo tarptautinė paieška, Lenkijos pareigūnai negalėjo tęsti persekiojimo Lietuvos teritorijoje. Jie operatyviai susisiekė su Lietuvos policininkais ir paprašė pagalbos.

Pirmasis Alytaus policininkų ekipažas lenko „Porsche“, nuo Lazdijų iki Alytaus atskriejusį maždaug per 20 minučių, stabdė Alytaus rajone ties Geištarų gyvenviete. Reikalavimui nepaklususį vairuotoją imta persekioti.

Jį vijosi keli policijos ekipažai, tačiau milžinišku greičiu skriejęs „Porsche“ nuo jų tolo ir nežinia kaip būtų pasibaigusios gaudynės, jei lenkas Miklusėnuose nebūtų išsukęs iš pagrindinio kelio. Įsukus į gyvenvietės gatvę, nesuvaldytas „Porsche“ atsitrenkė į apšvietimo stulpą.

Apžiūrėjus automobilio saloną, jame rasti keli mobilieji telefonai, įvairių kitų daiktų. Ieškota ir Lenkijoje įvykdyto nusikaltimo įkalčių. Nuo pareigūnų sprukęs lenkas, pirminiais duomenimis, įtariamas sunkiu sveikatos sutrikdymu. Nustatyta, kad jis neturėjo teisės vairuoti transpoto priemonę.

Automobilyje kartu su juo buvo dvidešimčia metų jaunesnė mergina, kuri po apklausos išleista.

„Porshe“, kuriuo važiavo lenkų pora, nepatvirtintais duomenimis, priklauso bendrovei, užsiimančiai automobilių nuoma.

alytusplius.lt