aA
Brazilijos Aukščiausiasis rinkimų teismas antradienį susitiko spręsti, ar dėl neteisėto rinkimų kampanijos finansavimo negaliojančiais pripažinti 2014 metų prezidento rinkimų rezultatus. Pripažinus rezultatus negaliojančiais, iš prezidento posto galėtų būti pašalinta Michelis Temeras, informuoja naujienų agentūra AFP.
Michelis Temeras
Michelis Temeras
© Reuters/Scanpix

Svarstomi įtarimai, kad 2014 metais, tuometei prezidentei Dilmai Rousseff siekus antrosios kadencijos, o M. Temerui ėjus viceprezidento pareigas, jų rinkimo kampanija buvo finansuojama nedeklaruotomis lėšomis arba kyšiais.

Pati D. Rousseff pernai buvo nušalinta iš prezidentės pareigų ir šios pareigos atiteko M. Temerui. Abu politikai neigia pažeidę įstatymus. Teismas gali nuspręsti, kad M. Temero paskyrimas į prezidento postą yra neteisėtas, o tokiu atveju tektų surengti pirmalaikius prezidento rinkimus arba balsavimą Kongrese ir išrinkti naująjį lyderį.

Analitikų teigimu, mažai tikėtina, kad M. Temeras būtų nušalintas iš pareigų. Jis turėtų išlaikyti postą iki kitų prezidento rinkimų 2018 metų pabaigoje.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.