aA
JAV prezidentas Donaldas Trumpas pirmadienį kalbėjosi telefonu su Rusijos lyderiu Vladimiru Putinu ir išreiškė jam „visokeriopą palaikymą“ dėl mirtino išpuolio Sankt Peterburgo metropolitene, pranešė Baltieji rūmai.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas
© Sipa / Scanpix

Kalbėdamas iš Vašingtono JAV vadovas išreiškė užuojautą ir pasmerkė ataką, per kurią žuvo 11 žmonių, o dar kelios dešimtys buvo sužeista. Rusų pareigūnai nurodė tiriantys „teroro aktą“.

„Prezidentas D.Trumpas išreiškė pilną Jungtinių Valstijų vyriausybės paramą reaguojant į išpuolį ir įvykdant teisingumą kaltiesiems“, – sakoma Baltųjų rūmų pranešime apie prezidentų pokalbį telefonu.

„Ir prezidentas D.Trumpas, ir prezidentas V.Putinas sutiko, kad su terorizmu būtina kovoti ryžtingai ir greitai“, – sakoma pranešime.

Kol kas niekas neprisiėmė atsakomybės už sprogdinimą Sankt Peterburgo metropolitene. Džihadistų grupuotė „Islamo valstybė“ (IS) anksčiau yra raginusi rengti išpuolius Rusijoje, nes Maskva prisideda prie karinės intervencijos Sirijoje ir kovoja su džihadistais.

Anksčiau pirmadienį per vieną Baltųjų rūmų renginį D.Trumpas pavadino šią ataką „siaubingu dalyku“.

D.Trumpas kalbėjosi su V.Putinu tuo metu, kai JAV Kongresas tiria galimą Rusijos kišimąsi į praėjusiais metais vykusius prezidento rinkimus.

Amerikiečių žvalgybos bendruomenė mano, jog V.Putinas užsakė šią kampaniją, kad pakreiptų rinkimus respublikono D.Trumpo naudai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.