aA
Dėl pažymių klastojimo skandalo iš pareigų pasitraukusi Lavoriškių Stepono Batoro gimnazijos vadovė Ana Ancevič įdarbinta Seime.
Seimas
Seimas
© DELFI / Domantas Pipas

A. Ancevič tapo Seimo nario, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos atstovo Česlavo Olševskio padėjėja, pranešė „Lietuvos ryto televizija“.

Seimo narys sako nežinojęs, kad A. Ancevič atžvilgiu atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl dokumentų klastojimo. Č. Olševskis aiškina, kad jam pasidarė gaila be darbo likusios buvusios mokyklos direktorės, tai ir įdarbino ją.

„A.Ancevič aš asmeniškai pažįstu (...), žinau, kad buvo gimnazijos direktorė, išėjo savo noru, vyksta kažkokie patikrinimai“, – sakė jis.

Švietimo ir mokslo ministerijai nustačius, kad Lavoriškių Stepono Batoro gimnazijoje gimnazijos direktorė dienyne 24 kartus įrašė ar pakeitė mokinių pažymius, ji pasiprašė atleidžiama iš darbo.

Už dokumentų klastojimą gresia iki trejų metų kalėjimo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.