aA
Latvijos atstovai atsisakė aplankyti Rusijos armijos aviacijos dalinį Ostrove ir Pskovo desantininkų diviziją, pranešė Rusijos gynybos ministerija.
Maskva: Latvija atsisakė inspektuoti Rusijos aviacijos dalinį Ostrove ir Pskovo desantininkus
© Shutterstock

„NATO solidarumas neleido Latvijai siųsti savo atstovus įsitikinti, kad nėra kokios nors realios grėsmės iš Rusijos gynybos ministerijos tame rajone“, – sakė žurnalistams ministerijos atstovas.

„2017 metais Rusijos karinė žinyba, laikydamasi atvirumo politikos, pakvietė Latvijos gynybos ministerijos delegaciją apsilankyti armijos aviacijos brigadoje Ostrovo mieste ir Pskovo vidaus reikalų kariuomenės divizijoje, dėl kurių anksčiau Latvija yra reiškusi susirūpinimą“, – nurodė ministerija.

Pasak jos, „2016 metais NATO atstovai buvo kviesti mažiausiai 30 kartų į įvairius renginius, tarp kurių buvo ir Maskvos konferencija tarptautinio saugumo klausimais, Armijos 2016 metų tarptautinės žaidynės, forumas „Armija 2016“, taip pat siūlyta asmeniškai stebėti praktinius Rusijos karių ir pajėgų veiksmus baigiamajame strateginių pratybų „Kavkaz-2016“ etape“.

Ministerija taip pat pakomentavo NATO generalinio sekretoriaus Jenso Stoltenbergo tvirtinimą, kad Aljanso vadovybė mažiausiai 10 kartų yra kvietusi Rusijos kariškius stebėti savo pratybas 2016 metais.

„2016 metais, remdamasi 2011 metų Vienos dokumentu, Rusija gavo tik vieną kvietimą į pratybas, kurias NATO valstybės surengė Lenkijoje pavadinimu „Anakonda-16“, – teigia ministerija. – Tačiau, pažeidžiant Vienos dokumento sąlygas, inspektorių grupę lydintys asmenys iš Lenkijos atsisakė pateikti reikalaujamos pagal Vienos dokumentą informacijos ir atsakyti į klausimus“.

Anot Rusijos ministerijos, minėtų pratybų rajoną rusų inspektoriai tikrino atskirai nuo kvietimo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.