aA
Dar sekmadienį dingusios plungiškės Ievos Strazdauskaitės paieškoje po kelių dienų dalyvavę pasieniečiai iš oro žvalgė didžiulę teritoriją. DELFI gavo leidimą paviešinti, ką užfiksavo kameros iš Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) sraigtasparnio.

Prastas oras ir tamsa sekmadienį, kovo 5 d., iškart po pranešimo apie įtariamą nusikaltimą, užkirto galimybę atidžiai išžvalgyti teritoriją iš sraigtasparnio. Pasak VSAT atstovo Giedriaus Mišučio, paiešką iš oro jau buvo bandoma atlikti kovo 6 d. dieną, tačiau žvalgyti dar trukdė oro sąlygos.

Trečiadieni, kovo 8 d., vos oro sąlygos tapo tinkamos, VSAT pareigūnai pakilo į orą sraigtasparniu ir filmavo vaizdą, kurį po to dar analizavo tyrėjai.

Skrydžio metu filmavimo kamera buvo pritraukta maksimaliai arti objektų, kurie buvo teritorijoje. Deja, taip ieškomos I. Strazdauskaitės buvimo vietos neaptiko.

Policija dar kartą prašo atsiliepti žmones, kurie nuo kovo 5 d. (sekmadienio) 16 val. iki kovo 6 d. (pirmadienio) 7 val. ryto važiavo šiomis atkarpomis ir turi vaizdo registratorių įrašus:

Kaunas – Elektrėnai
Elektrėnai – Kaišiadorys
Kaišiadorys – Jonava
Jonava – Kėdainiai

DELFI primena, kad kovo 5 d. apie 21.00 val. gautas pranešimas, kad tamsiai rudos spalvos automobiliu „Audi A7“ apie 16.30 val. iš Plungės į Vilnių išvažiavo I. Strazdauskaitė (gimusi 1991 m.), kuri, pravažiavusi Kauną, pasak pranešėjo, dingo – dingo ryšys, vėliau telefonas buvo išjungtas. Iš Plungės į Vilnių išvykusi mergina paslaptingai dingo, įtariama, ji pagrobta. Tokie įtarimai kilo kai naktį iš sekmadienio į pirmadienį, apie 01.30 val., jos automobilis buvo rastas Jonavos rajone, netoli Žeimių miestelio esančiame miške.

Automobilis buvo užrakintas.

Nei jame, nei netoliese, I. Strazdauskaitės nebuvo. Pareigūnai toliau tęsė intensyvią paiešką tiek miške, tiek aplink esančiose apylinkėse. Į įvykio vietą buvo iškviestas kinologas, ekspertai. Deja, oro sąlygos buvo nepalankios paieškai iš sraigtasparnio. Pranešta, kad ekspertams apžiūrėjus įvykio vietą, pirminiais duomenimis, grumtynių, kraujo pėdsakų nepastebėta. Pareigūnai toliau intensyviai ieško dingusios merginos.

Jaunos moters požymiai: 170 cm ūgio, liekno kūno sudėjimo, dėvėjo pilkos spalvos sportinį kostiumą, trumpą juodą striukę. Asmenis, mačiusius merginą, žinančius galimą jos buvimo vietą ar turinčius tyrimui reikšmingos informacijos, prašome nedelsiant pranešti Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams telefonu (8 37) 303 450 arba bendruoju pagalbos telefonu 112.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.