aA
Vyriausiosios tarnybines etikos komisijos (VTEK) prašoma įvertinti, ar ūkio ministras Mindaugas Sinkevičius ir jo tėvas, buvęs susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius nesupainiojo interesų medžioklėse.
Mindaugas Sinkevičius
Mindaugas Sinkevičius
© DELFI / Tomas Vinickas

Dėl socialdemokratų Sinkevičių į VTEK kreipėsi Seimo konservatorių frakcijos atstovės Ingrida Šimonytė ir Agnė Bilotaitė.

Jos prašo įvertinti žiniasklaidos informaciją, kad už Sinkevičių medžiokles 2014 metais mokėjo verslininkai.

„Paskelbta informacija apie politikų ir tam tikrų verslo grupių atstovų nuolatinį bendravimą medžioklėse neprideda skaidrumo šių politikų veiklai ir kelia pernelyg rimtų klausimų, kad jie galėtų likti neatsakyti. Pirmiausia, neaišku, kas dengia tokių pramogų organizavimo išlaidas, ir ar politikai negauna nedeklaruotų dovanų. Tačiau dar svarbiau, kad visuomenė nežino, jog dėl tokių bendrų hobių yra daug erdvės interesų konfliktui, tad jo grėsmė turėtų būti deklaruota. Be to, kaistant aistroms dėl urėdijų reformos, reikia atsakymo, ar šis pasipriešinimas pokyčiams nėra „sumedžiotas“ kur nors užkulisiuose“, – teigia I.Šimonytė.

Seimo narės taip pat kreipsis į Antikorupcijos komisiją prašydamos išsiaiškinti, kokios komercinės medžioklės buvo organizuojamos 2015-2016 metais, kas jose dalyvavo bei kas už jas mokėjo.

Kaip čią savaitę skelbta portale delfi.lt, dokumentai rodo, kad už buvusį ir esamą ministrus medžioklėse mokėjo ir verslininkas Darius Nedzinskas, ir kelininkų įmonės „Fegda“ generalinis direktorius Arvydas Gribulis, ir „Alytaus energijos“ vadovas Vytautas Čeponis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.