aA
Rusija yra Jungtinių Tautų Tarptautinio Teisingumo Teismo (TTT) nagrinėjamos bylos šalis ir, suprantama, pripažins jo sprendimą, ketvirtadienį pareiškė Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.
Kremlius: Maskva pripažins JT Teismo sprendimą dėl Ukrainos ieškinio prieš Rusiją
© Sputknik/Scanpix

Rusijos pusė yra šio proceso šalis. Tai yra, jei Rusija nepripažintų Teismo sprendimo, tai ji atitinkamai nebūtų šio proceso šalis“, – sakė D. Peskovas, atsakydamas į klausimą, ar Rusija pripažins TTT sprendimą nepriklausomai nuo to, koks jis bus.

„Vyksta teismo procesas ir čia absoliučiai būtina veikti neperžengiant tokiems procesams nustatytų rėmų“, – pabrėžė Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas spaudai.

Tuo pat metu D. Peskovas pažymėjo, kad „Rusija nėra šios krizės dalyvė, Rusija niekada nebuvo kovos veiksmų Pietryčių Ukrainoje dalyvė“.

Paprašytas pakomentuoti kalbas, esą su Ukrainos vyriausybės pajėgomis kovojantys separatistai traukia ginklus iš šachtų, D. Peskovas sakė: „Kijevas geriau žino, iš kur gali gauti ginklų Donbaso (Rytų Ukrainos) atstovai ir kur tie ginklai buvo sandėliuojami... prieš prasidedant pilietiniam karui“.

Sausio 16 dieną Kijevas kreipėsi į TTT, kuris sprendžia valstybių teisinius ginčus, reikalaudamas patraukti Rusiją atsakomybėn už teroro aktus ir Kryme gyvenančių ne rusų tautybės žmonių diskriminavimą per jos neteisėtą agresiją prieš Ukrainą.

Ieškinys buvo pateiktas remiantis Tarptautine konvencija dėl kovos su terorizmo finansavimu ir Tarptautine konvencija dėl visų formų rasinės diskriminacijos panaikinimo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.