aA
Vyriausybė pritarė Seimo narių siūlymui padidinti vyresniųjų mokslo darbuotojų, mokslo darbuotojų ir kitų tyrėjų apatines atlyginimų ribas.
Vyriausybė pritarė mažiausiai uždirbančių mokslininkų algų didinimui
© Shutterstock

Pagal siūlymą, mokslo darbuotojų ir tyrėjų apatinės atlyginimų ribos padidėtų 50 proc.: nuo 468,6 iki 703,4 euro, vyresniųjų mokslo darbuotojų - 27 proc.: nuo 553,8 iki 703,4 euro, mokslinių sekretorių - 8 proc.: nuo 653,2 iki 703,4 euro.

Kaip posėdyje informavo švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė, tam šių metų biudžete yra papildomai surasta 3,1 mln. eurų.

"Konkretus pareiginės algos koeficientas turėtų būti nustatomas konkrečiai pareigybei, o priedai ir priemokos nustatomos konkrečiam darbuotojui. (...) Taip pat yra svarbu numatyti galimybę ne tik mokslo darbuotojams ir kitiems tyrėjams, bet ir institutų darbuotojams, jų pavaduotojams, moksliniams sekretoriams gauti valandinį atlygį už pedagoginį darbą", - sakė J. Petrauskienė.

Tokį siūlymą yra pateikę Seimo nariai Raimundas Paliukas, Orinta Leiputė, Arimantas Dumčius. Švietimo ir mokslo ministerija siūlo iš esmės pritarti pasiūlytam įstatymo projektui, bet jį pakoreguoti.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.