aA
Dingusios merginos Ievos Strazdauskaitės paieškos ir tyrimo bylą perima Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai.
Ievos Strazdauskaitės paieška
Ievos Strazdauskaitės paieška
© DELFI montažas

Kriminalinės policijos biuro atstovai praneša, kad toks sprendimas priimtas dėl plataus paieškos mąsto, paieška apima kelių apskričių teritorijas, būtinas koordinavimas ir kontrolė iš centrinės įstaigos.

Sąmoningų piliečių dėka policija gauna didelį kiekį įvairios informacijos, kurią reikia patikrinti, todėl tam būtina pasitelkti ir kitų miestų policijos pareigūnus. Atkreiptinas dėmesys, kad Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai šiame tyrime dalyvavo nuo pat pradžių.

Tyrimo ir paieškos veiksmuose toliau dalyvaus ir kitų miestų pareigūnai.

Tyrimui vadovaus, jį kontroliuos ir organizuos LR generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras.

Kauno apskr. policijos pareigūnai toliau dirba paieškoje. Policijos atstovė Odeta Vaitkevičienė pranešė, kad iš Pasienio aviacijos rinktinės pakilo sraigtasparnis. Pagaliau esant tinkamoms oro sąlygoms bus tikrinamos apylinkės, kuriose rastas dingusios I. Strazdauskaitės vairuotas automobilis.

Policijos pareigūnai vėlų pirmadienio vakarą paviešino automobilį, kuriuo važiavo dingus ieškoma mergina.

Kovo 5 d. apie 21.00 val. gautas pranešimas, kad tamsiai rudos spalvos automobiliu „Audi A7“ apie 16.30 val. iš Plungės į Vilnių išvažiavo Ieva Strazdauskaitė (gimusi 1991 m.), kuri, pravažiavusi Kauną, pasak pranešėjo, dingo – dingo ryšys, vėliau telefonas buvo išjungtas.

„Štai šiuo „Audi“ automobiliu (valst. Nr. JJG 070) važiavo dingusi mergina. Jei kas pastebėjote šį automobilį sekmadienio vakarą, praneškite policijai bendruoju pagalbos tel. 112. Svarbi bet kokia, net ir smulki detalė“, – primena pareigūnai.

Jaunos moters požymiai: 170 cm ūgio, liekno kūno sudėjimo, dėvėjo pilkos spalvos sportinį kostiumą, trumpą juodą striukę. Kauno apskr. policijos viršininkas Darius Žukauskas dar pirmadienį priminė žmonėms, kad net ir maža smulkmena gali padėti tyrimui.

Asmenis, mačiusius merginą, žinančius galimą jos buvimo vietą ar turinčius tyrimui reikšmingos informacijos, prašome nedelsiant pranešti Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams telefonu (8 37) 303 450 arba bendruoju pagalbos telefonu 112.

Ieva Strazdauskaitė
Ieva Strazdauskaitė
© Instagram


Merginos paiešką perima Lietuvos kriminalinės policijos biuras, pakilo sraigtasparnis
© Policija

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.