aA
Pirmadienį Švietimo ir mokslo ministerijoje renkasi darbo grupė, kuri svarstys, kaip optimizuoti valstybinių aukštųjų mokyklų tinklą.
Jurgita Petrauskienė
Jurgita Petrauskienė
© DELFI / Karolina Pansevič

„Tai yra pirmas posėdis, mes turime susitarti, kaip dirbsime, kokiais metodais, kokį rezultatą ir kokia forma pateiktime, visi turi susipažinti su visa esama situacija, su visais siūlymais“, – BNS penktadienį sakė švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė.

Premjero Sauliaus Skvernelio potvarkiu sudarytai darbo grupei vadovaus J.Petrauskienė, joje dirbs viceministras Giedrius Viliūnas, Studentų sąjungos prezidentas Paulius Baltokas, pramonininkų konfederacijos prezidentas Robertas Dargis, premjero patarėja Unė Kaunaitė, bendrovės „Lietuvos energija“ vadovas Dalius Misiūnas, bendrovės „Visionary Analytics“ direktorė Agnė Paliokaitė, Mokslo ir studijų stebėsenos ir analizės centro laikinasis vadovas Ramojus Reimeris, Investuotojų forumo valdybos pirmininkas Rolandas Valiūnas ir kiti.

Švietimo ir mokslo ministerija iš suinteresuotų institucijų gavo daugiau kaip keturias dešimtis pasiūlymų dėl aukštųjų mokyklų tinklo optimizavimo. Pagal juos, mažieji universitetai siekia išlikti savarankiški, o didieji siūlosi juos prisijungti.

Sausį premjeras S.Skvernelis, su švietimo ir mokslo ministre J.Petrauskiene pristatęs planuojamą aukštojo mokslo tinklo pertvarką, sakė, kad Lietuvoje galėtų likti iki penkių universitetų, nors pabrėžė, kad tai nėra galutinis skaičius.

Šiuo metu Lietuvoje veikia 14 valstybinių universitetų bei kelios dešimtys kolegijų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.