aA
Lietuvos gyventojų nuomone, Algirdo Brazausko socialdemokratinė koalicija "Veikime kartu" labiausiai atstovauja Rytų valstybių, o ne Lietuvos politiniams ir ekonominiams interesams.
Tai rodo apklausa, kurią Lietuvos politikos savaitraščio "Atgimimas" užsakymu atliko Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centras "Vilmorus".

Paklausti, kurios partijos, jų nuomone, labiau atstovauja Rytų valstybių, o ne Lietuvos politiniams ir ekonominiams interesams, 26,9 procentų respondentų nurodė A. Brazausko socialdemokratinę koaliciją.

13,7 proc. apklaustųjų įvardijo Naująją sąjungą (socialliberalus), kaip labiau Rytų valstybių, o ne Lietuvos interesams atstovaujančią politinę jėgą.

4,9 proc. apklaustųjų įvardijo Lietuvos lenkų rinkimų akciją, 3,5 proc. paminėjo Valstiečių partiją, 2,7 proc. - Lietuvos partiją "Socialdemokratija 2000".

"Vilmorus" atliko 1016 Lietuvos gyventojų apklausą.

Šia apklausa buvo norima išsiaiškinti, kaip visuomenė identifikuoja politines jėgas geopolitiniame kontekste. Taip pat ir tai, ar, Lietuvos gyventojų manymu, valstybės geopolitinės padėties ypatumai, jai esant Rytų ir Vakarų interesų susikirtimo kryžkelėje, turi įtakos politikos procesams.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.