aA
Kapinių gatvės gyventojas Šarūnas Jampolskis sakė labai nustebęs, kai praėjusio antradienio vakarą nepažįstama moteris jo namiškiams perdavė Žaliakalnio vienmandatės rinkimų apygardos kandidato į Seimą Lietuvos centro sąjungos nario Arvydo Garbaravičiaus padėkos lapelį.
"Gerb. Š.Jampolski, dėkoju Jums, parėmusiems mano apsisprendimą kandidatuoti į Lietuvos Respublikos Seimą Kauno Žaliakalnio rinkimų apygardoje Nr.14. Tikiuosi Jūsų paramos ir rinkimų dieną. Nuoširdžiai Jūsų Arvydas Garbaravičius", - teigiama padėkos lapelyje. Sykiu buvo padovanoti ir trys bilietai į filmą "Gladiatorius".

Prasidėjus rinkimų kampanijai, Centro sąjungos kandidatai į Seimą savo rinkimų apygardoje rinko rinkėjų parašus. Centristai norėjo pasitikrinti, ar jais gyventojai pasitiki. Pats Š.Jampolskis dienraščiui sakė, kad jis už A.Garbaravičių negalėjo pasirašyti dėl to, jog yra Lietuvos socialdemokratinio jaunimo sąjungos narys bei Pramonės rinkimų apygardos kandidato Rimanto Ruzo rinkimų štabo organizatorius. Tai patvirtino ir šios partijos Kauno skyriaus vadovas R.Ruzas. Jis teigė, jog Š.Jampolskio parašas galėjo būti ir suklastotas.

Tačiau pats A.Garbaravičius dienraščiui teigė, jog parašų niekas neklastojo. "Tai gali būti arba politinė provokacija, arba už Š.Jampolskį pasirašė kas nors kitas. Argi esu panašus į naivuolį, kad iš pradžių suklastočiau kitos partijos atstovo parašą, o paskui dar jam už tai dar padėkočiau?" - klausė politikas. Anot jo, parašai buvo renkami ne Vyriausiajai rinkimų komisijai, o tik norint sužinoti, ar Žaliakalnio apygardos rinkėjai apskritai pritaria jo kandidatūrai. A.Garbaravičius teigė su savo pagalbininkais per kelias dienas surinkęs beveik pusantro tūkstančio parašų.

"Renkant tuos parašus, niekas nereikalavo įrašyti asmens kodą ar paso numerį, todėl pasirašyti galėjo bet kas - kaimynas ar šiaip pažįstamas. Buvo prašoma užfiksuoti tik pavardę ir adresą", - kalbėjo centristas. Anot jo, surinkti parašai tik parodė, kad rinkėjai juo pasitiki, tačiau visa ši akcija kokios nors teisinės reikšmės neturi.

"Jeigu mano dalijama labdara, bilietai į kiną kaip nors įžeidė politinius Š.Jampolskio įsitikinimus, tai aš jo galiu atsiprašyti. Norėjau tik gero", - apgailestavo kandidatas į Seimą. Centristo tvirtinimu, jis pats "Gladiatoriaus" taip ir nepamatęs. Tuo tarpu socialdemokratas Š.Jampolskis sakė, kad su savo namiškiais pasinaudojęs centristo pasiūlytais trimis bilietais. Vis dėlto sau bilietą jis sakėsi įsigijęs atskirai, nes "Gladiatorių" žiūrėjo keturiese.

Laikinoji sostinė