Tai reiškia, kad turtingiausių Rusijos žmonių turtai augo sparčiausiai iš visų valstybių. Rusijos milijardierių perkamasis kapitalas po Jungtinių Valstijų prezidento rinkimų bendrai išaugo 7,1 proc., o amerikiečių – vos 2,8 proc.

Nepaisant to, „Forbes“ sudarytame sąraše net šešis kartus daugiau milijardierių iš Jungtinių Valstijų, o ne iš Rusijos.

Labiausiai išaugo Genadijaus Timčenkos ir Leonido Michelsono kapitalas. G. Timčenka buvo vienu iš pagrindinių 2014 metais JAV pritaikytų sankcijų taikiniu. Jam padėjo dujų bendrovės „Novatek“ akcijų pabrangimas (po JAV rinkimų jos pabrango 16 proc.). Šiuo metu G. Timčenkos turtas vertinamas 15,1 mlrd. dolerių (išaugo 1,8 mlrd. dolerių).

Pats turtingiausias Rusijos pilietis L. Michelsonas, kuris yra ir stambiausias „Novatek“ investuotojas, praturtėjo 1,9 mlrd. dolerių.

Jo kapitalas vertinamas 18,2 mlrd. dolerių. „Bloomberg; sudarytame milijardierių sąraše, iš rusų lyderio poziciją užima Aleksejus Mordašovas. Skirtumai pasireiškia dėl skirtingų turto skaičiavimo metodų.

Žurnalas taip pat mini ir vieną iš „Sibur“ savininkų Kirilą Šamalovą, kurį „Reuters“ įvardija kaip „Putino žentą“, nors konkrečių skaičių ir nepateikia.

Rusijos milijardierių turtas augo ne tik dėl pabrangusių akcijų – prie to prisidėjo ir sustiprėjęs rublis (2016 metais jis pabrango 20 proc.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)