aA
Izraelio gyventojų žiūrimiausias televizijos kanalas ketvirtadienį pranešė, kad prieš šalies ministrą pirmininką Benjaminą Netanyahu kitą savaitę bus pradėtas baudžiamasis tyrimas. Ministras pirmininkas netrukus turėtų būti apklaustas policijos.
Benjamin Netanyahu
Benjamin Netanyahu
© AFP/Scanpix

Anot televizijos, premjeras kaltinamas iš dviejų verslininkų gavęs vertingų dovanų ir „kitų malonių“, rašo „Deutsche Welle“.

Pranešime taip pat teigiama, kad ministras pirmininkas B. Netanyahu yra įtariamasis kitoje korupcijos byloje, su kuria susiję ir kiti jo šeimos nariai. Izraelio teisingumo ministerija ir policija nekomentavo televizijos pranešimo, tačiau teigė, kad atitinkamu laiku paskelbs savo pranešimą.

Premjeras prisipažino praeityje gavęs pinigus iš kalinamo Prancūzijos magnato Arnaud Mimrano. Ministro pirmininko biuras teigė, kad politikas iš A. Mimrano 2001 metais gavo 40 tūkst. dolerių. Tačiau tai įvyko dar prieš B. Netanyahu pradėjus eiti pareigas valstybės tarnyboje. Pinigai, kaip teigiama, buvo skirti viešai politiko veiklai, pavyzdžiui, Izraelio populiarinimui užsienyje.

Magnatas A. Mimranas liepos mėnesį už sukčiavimą nuteistas 8 metams kalėjimo, jis prekiavo anglies dvideginio emisijos leidimais ir uždirbo apie 283 mln. eurų.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.