aA
Rusijos saugumo agentūros suėmė septynis asmenis, kurie, kaip įtariama, ruošėsi naujametiniams teroro išpuoliams Maskvoje, gavę nurodymų iš grupuotės „Islamo valstybė“.
Policija Rusijoje
Policija Rusijoje
© Sputnik/Scanpix

Rusijos Federalinis saugumo biuras (FSB) ketvirtadienį pranešė, kad jo agentai suėmė įtariamuosius Šiaurės Kaukazo Dagestano provincijoje.

Įtariamieji ruošėsi per išpuolius panaudoti automatinius ginklus ir sprogmenis žmonių susibūrimo vietose, nurodoma pranešime.

Islamistų sukilėliai Dagestane dažnai rengia išpuolius prieš policiją ir pareigūnus, o kai kurie jų yra prisiekę ištikimybę grupuotei „Islamo valstybė“.

Nuo 2015 metų rugsėjo Rusijos aviacija vykdo antskrydžių kampaniją Sirijoje, palaikydama prezidento Basharo al Assado režimą. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir kiti Rusijos pareigūnai sako, kad tūkstančiai Rusijos bei kitų buvusių Sovietų Sąjungos respublikų gyventojų prisidėjo prie „Islamo valstybės“ džihadistų Sirijoje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.