aA
Šiaurės Indijoje trečiadienį anksti ryte nuo bėgių nuvažiavus keleiviniam traukiniui, žuvo mažiausiai du žmonės ir dar 38 buvo sužeisti.
Kraupi traukinio avarija Indijoje: yra žuvusių ir sužeistų
© Twitter nuotr.

Avarija įvyko netoli vietos, kur praėjusį mėnesį per traukinio katastrofą žuvo 146 žmonės.

Trečiadienio nelaimė įvyko šalia Kanpuro Utar Pradešo valstijoje. Nuo bėgių nuvažiavo daugiau nei tuzinas traukinio vagonų.

Vietos pareigūnai sakė, kad nulėkę nuo bėgių kai kurie vagonai apvirto.

„Galime patvirtinti, kad žuvo du žmonės, o dar mažiausiai 38 buvo sužeisti. Nukentėjusieji pristatyti į aplinkines ligonines“, – naujienų agentūrai AFP sakė Kanpuro policijos generalinis inspektorius Zaki Ahmadas.

„Dar kažkiek keleivių patyrė nesunkius sužeidimus – jiems medikų pagalba buvo suteikta vietoje“, – pridūrė jis.

Nelaimė įvyko apie 5 val. 30 minučių vietos laiku.

Lapkričio 20 dieną netoli Kanpuro nuo bėgių nuvažiavus naktiniam keleiviniam 14 vagonų traukiniui, žuvo mažiausiai 146 žmonės.

Indijos geležinkelių tinklas - vienas didžiausių pasaulyje. Traukiniai tebėra pagrindinė tolimojo susisiekimo priemonė šioje didžiulėje šalyje, bet geležinkeliai yra prastai finansuojami, o pražūtingos avarijos gana dažnos.

2012 metais paskelbtoje vyriausybės ataskaitoje sakoma, kad kasmet Indijos geležinkeliuose žūva beveik 15 tūkst. žmonių.

Pastaruoju metu vyriausybė pasirašė virtinę sutarčių su privačiomis bendrovėmis, kad būtų modernizuoti pasenę šalie geležinkelių tinklai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.