aA
Seimo darbe prezidentė Dalia Grybauskaitė didelių klaidų neįžvelgia, sveikina entuziazmą kovoti su alkoholio vartojimu ir ragina visuomenę neskubėti kritikuoti valdančiosios koalicijos bei palaukti rezultatų.
Dalia Grybauskaitė Kauno klinikose
Dalia Grybauskaitė Kauno klinikose
© DELFI (R. Achmedovo nuotr.)

„Manau, kad kol kas didelių klaidų nėra, yra bandymai kažką keisti, daryti, ypač su alkoholiu kovoti ir jo vartojimu. Yra gerų norų ir kai kurie dalykai tikrai bus daromi. Ir aš pati ir kitus kviečiu truputį duoti erdvės naujokams, (nereikia) jų užspaudinėti su kritika, kaip mes mėginame, su viešumu - iš tiesų, jie dar nemoka dirbti tokioje aplinkoje, bet jie išmoks“, - pirmadienį parodytame interviu TV3 televizijai sakė D.Grybauskaitė.

Šalies vadovė dabartines Seimo dvejones priimant įstatymus vadina „bandymų laikotarpiu“ bei sako, kad svarbiausia yra noras keisti įsisenėjusias problemas. Ypač teigiamai ji įvertino Seimo atsitraukimą dėl žiniasklaidos laisves varžančių Civilinio kodekso pataisų, kurias ji vetavo, o Seimas palaikė jos veto.

„Neduok Dieve, jeigu būtų užsispyrimas „buldozeriniu“ principu daryti klaidą ir negirdėti, kad tai yra klaida, eiti ir ją vykdyti toliau. Manyčiau, kad tikrai nereikia skubėti smerkti ar kritikuoti, jeigu padarę klaidą jie sugeba pasakyti „gerai, mes girdime kritiką, argumentus ir galime pakeisti nuomonę, mes nebijome ir nekompleksuojame dėl to, kad galime pakeisti nuomonę“, - Seimo darbą įvertino prezidentė.

Kalbėdama apie sklandų Vyriausybės formavimą, kuomet sunkiai pavyko rasti tik tinkamą kandidatą į teisingumo ministrus, D.Grybauskaitė pažymėjo, kad „ir kandidatai buvo ne tokie blogi“, be to, anot jos, vyko nuolatinės konsultacijos tarp jos, premjero ir valdančiosios daugumos.

„Tas geranoriškumas ir pagarba tarp institucijų lėmė tai, kad kabinetas buvo gana sklandžiai paskirtas, išskyrus vieną poziciją. Nebuvo išankstinės priešpriešos ir nebuvo bandoma išviešinti pavardės, ją primesti, daryti viešą spaudimą – iš tikro buvo geranoriškas santykis, pokalbiai prieš sprendimų priėmimą, ir tai nulėmė, kad kabinetas buvo paskirtas sklandžiai“, - sakė D.Grybauskaitė.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.