aA
Irane pastarosiomis savaitėmis Irane buvo sunaikinta šimtai tūkstančių paukščių, šalies provincijose pradėjus siausti paukščių gripui, pranešė pareigūnai.
Žąsys
Žąsys
© GRYNAS

Daugiau nei 1 tūkst. laukinių paukščių, daugiausiai žąsų, buvo rasta Migano šlapynėse vidurio Irane, pirmadienį pranešė aplinkos apsaugos organizacija valstybinei naujienų agentūrai IRNA.

Remiantis IRNA, dėl viruso atmainų H1N8 ir H1N5 protrūkio vienoje Kazvino provincijos fermoje per kelias pastarąsias dienas buvo sunaikinta 63 tūkst. vištų, 800 tūkst. inkubuojamų kiaušinių ir vienadienių viščiukų.

Kaip praėjusią savaitę pranešė Pasaulinė gyvūnų sveikatos organizacija, jau anksčiau nuo lapkričio vidurio šalyje dėl devynių viruso židinių buvo sunaikinta 725 tūkst. paukščių.

Dėl migruojančių paukščių keliamos užkrato grėsės uždrausta šaudyti paukščius, žmonėms patariama nepirkti laukinių paukščių mėsos vietos turgavietėse.

Nors per daugybę metų užregistruotas žmonių mirties atvejų dėl šio viruso skaičius yra nedidelis, didžiausią mirtiną pavojų šis greitai plintantis užkratas kelia paukščiams.

Tačiau mokslininkai išreiškė susirūpinimą, kad mutavus paukščių gripui, jo atmainos gali tapti pavojingos žmonėms.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.