aA
Gruodžio 4-osios naktį prie Kijevo esančiame Kniažiči kaime įvyko tragedija, kurios metu žuvo penki pareigūnai, šeštas nuo patirtų sužeidimų mirė ligoninėje, informuoja unian.net.
Susišaudymas prie Kijevo
Susišaudymas prie Kijevo
© Facebook nuotr.

Kijevo policija siekė sulaikyti pavojingą gaują, kuri sistemingai apiplėšinėjo Kijevo ir aplink Kijevą gyvenusių žmonių namus. Gruodžio 4-osios naktį policininkai gavo informacijos, kad Kniažiči kaime gali įvykti eilinis apiplėšimas. Ten išvyko Operatyvinio staigiojo reagavimo korpuso (OSRK) specialiosios paskirties būrio grupė“, – pranešė savo paskyroje socialiniame tinklalapyje „Facebook“ Ukrainos VRM vadovo patarėjas Antonas Geraščenka.

Jo teigimu, Kniažiči kaime, viename statomame privačiame name, pasislėpė policijos žvalgai. Jų užduotis buvo stebėti aplinką ir duoti komandą sulaikyti banditus.

Kaip informavo A. Geraščenka, buvo planuotas banditų gaujos sulaikymas tuo metu, kai jie pradės įgyvendinti nusikalstamą kėslą. Tačiau „tragiška atsitiktinumų grandinė sutrukdė tai įgyvendinti“. Tuo metu kaimyniniame name suveikė apsaugos signalizacija. Į vietą atvyko valstybės apsaugos tarnybos darbuotojai, kurie sulaikė du policijos žvalgus.

Tuo metu kita grupė veikiausiai pagalvojo, kad kolegos žvalgai pateko į rankas nusikaltėliams, kuriuos aptiko. Jie išvažiavo mikroautobusu į į gatvę, kurioje apsaugos tarnyba buvo sulaikiusi du policijos žvalgus. Vėliau tarp apsaugos tarnybos darbuotojų ir policininkų kelias akimirkas vyko susišaudymas, per kurį žuvo du valstybės apsaugos tarnybos darbuotojai, du policininkai žvalgai ir vienas OSRK specialiosios paskirties būrio grupės darbuotojas. Sekmadienio popietę pranešta, kad šeštoji auka - policininkas - mirė ligoninėje.

Tyrėjai aiškinasi aplinkybes, jie atkurs įvykių detales ir išsiaiškins visas priežastis, kodėl įvyko ši tragedija.

Trys įtariamieji plėšimu, išgirdę šūvius, pabėgo dviem „Toyota Land Cruiser 200“ automobiliais Kijevo link, juos sulaikė policininkai. Iš jų konfiskuoti šaunamieji ginklai. Įtariamieji sulaikyti, jiems bus pateikti kaltinimai dėl vagysčių ir plėšimų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.