aA
Talibano kovotojai viešai pakorė vieną studentą, apkaltinę jį svarbaus sukilėlių žvalgybininko nužudymu, šeštadienį pranešė afganų pareigūnai.
Afganistane talibai viešai pakorė studentą
© AFP/Scanpix

Kovotojai ištempė Kabulo politechnikos universiteto 4-o kurso studentą Faizulą Rehmaną iš jo automobilio, kai jaunuolis ketvirtadienį važiavo namo aplankyti savo šeimos Čako rajone Maidan Vardako provincijoje, už maždaug 60 km į vakarus nuo Kabulo.

„Jie jį pakorė penktadienį žmonių akivaizdoje. Vietos vyresnieji mėgino tartis, kad jis būtų paleistas, bet nesėkmingai“, – sakė naujienų agentūrai AFP Maidan Vardako gubernatoriaus atstovas Abdul Rehmanas Mangalas.

„Jie jį apkaltino nužudžius mulą Mirwaisą, (Talibano) žvalgybos tame rajone vadovą“, – pridūrė atstovas.

Afganistano vidaus reikalų ministerija patvirtino, kad buvo įvykdyta egzekucija, ir nurodė pradėjusi tyrimą, kad „šio nusikalstamo akto kaltininkai būtų suimti ir nubausti“.

Talibano atstovas Zabiullah Mujahidas nurodė, kad kovotojai irgi aiškinasi šį incidentą.

Nuo 2001 metų, kai buvo nuverstas Talibano režimas, šio islamistų judėjimo griežtosios linijos šalininkai neretai vykdydavo egzekucijas žmonėms, kuriuos jie kaltindavo šnipinėjus užsienio arba afganų vyriausybės pajėgoms. Be to, nusikaltusieji svetimavimu kai kada būdavo viešai užmėtomi akmenimis arba nuplakami.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.