aA
Lietuvos diplomatai Vašingtone susitiko su būsimos Jungtinių Valstijų administracijos atstovais ir pabrėžė jiems, jog Lietuva pastaraisiais metais stiprina savo gynybinius pajėgumus.
Rolandas Kačinskas
Rolandas Kačinskas
© DELFI / Kiril Čachovskij

Delegacijos vadovas Užsienio reikalų ministerijos politikos direktorius Rolandas Kačinskas penktadienį BNS sakė, kad lietuvius priėmė pareigūnai, besirūpinantys valdžios perdavimu Pentagone, Valstybės departamente ir Baltuosiuose rūmuose.

„ Mes sakėme, kad suprantame poreikį stiprinti savo krašto gynybą, ir demonstruojame, kad Lietuva nesitiki, jog vien kiti užtikrins šalies saugumą“, - telefonu iš Vašingtono sakė R.Kačinskas.

Lietuva po 2014 metų Krymo aneksijos padidino išlaidas krašto gynybai, kurios iki tol buvo vienos iš mažiausių NATO. Pernai sugrąžintas dalinis privalomas šaukimas į kariuomenę. Naujoji Vyriausybė teigia, kad NATO numatytas tikslas gynybai skirti 2 proc. bendrojo vidaus produkto bus pasiektas 2018 metais.

Išrinktasis JAV prezidentas Donaldas Trumpas rinkimų kampanijos metu sukėlė nerimą Europoje, kai pareiškė, kad sprendimą dėl sąjungininkų gynybos priimtų tik įvertinęs, ar jie vykdo savo įsipareigojimas.

R.Kačinskas neįvardijo konkrečių pareigūnų, su kuriais susitiko Lietuvos delegacija. Jo teigimu, susitikimuose daug dėmesio taip pat buvo skirta energetiniam saugumui.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.