aA
Laikinasis premjeras, socialdemokratų vadovas Algirdas Butkevičius teigia ketvirtadienį įvardijęs naują kandidatūrą į teisingumo ministrus paskirtajam premjerui Sauliui Skverneliui, o pastarasis sako lauksiantis oficialaus teikimo ir tarnybų patikrinimo rezultatų.
Saulius Skvernelis, Algirdas Butkevičius
Saulius Skvernelis, Algirdas Butkevičius
© DELFI / Andrius Ufartas

„Aš jau kalbėjausi su juo (S.Skverneliu - BNS) Seime, šiek tiek aptarėme. Turime vieną kandidatą, bet mes jį norime patikrinti“, - BNS ketvirtadienį sakė A.Butkevičius.

Jis neįvardijo kandidato, tačiau teigė, kad tai nėra valdančiųjų užkulisuose minėti vidaus reikalų viceministras Justas Pankauskas, sveikatos apsaugos viceministras Valentinas Gavrilovas ar buvęs parlamentaras teisininkas Mantas Varaška.

Paskirtasis premjeras Saulius Skvernelis sako išgirdęs A.Butkevičiaus pasiūlymą ir žadėjo, kad šįkart kandidatas bus patikrintas itin preciziškai.

„Tegu jie teikia, kaip priklauso, tada bus atlikti visi patikrinimai, viskas atlikta, tada bus įvardinta, dabar nekomentuosiu. Aš lauksiu sprendimų. Tai yra neoficialu ir pokalbiai Seimo salėje nieko nereiškia“, - BNS teigė S.Skvernelis.

Pagal Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos bei Socialdemokratų partijos susitarimą, kandidatą į teisingumo ministrus teikia socialdemokratai - dėl jo socialdemokratų valdyba dar žada tartis penktadienį.

Buvusio teisingumo viceministro Juliaus Pagojaus kandidatūra vadovauti ministerijai buvo pateikta antradienį, ir tą pačią dieną jis buvo paskirtas į ministrus. Tačiau paskirtasis ministras buvo atšauktas paaiškėjus, kad pernai jis policijos pareigūnams buvo įkliuvęs vairavęs neblaivus. J.Pagojui buvo nustatytas 0,67 promilės girtumas.

Anksčiau Socialdemokratų partija į teisingumo ministrus teikė eksparlamentaro Dariaus Petrošiaus kandidatūrą, bet šis ją atsiėmė, sulaukęs priekaištų dėl sąsajų su prieštaringos reputacijos Tauragės verslininku Arūnu Pukeliu, pravarde Švinius.

Kitas socialdemokratų kandidatas, Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas Julius Sabatauskas „valstiečiams“ neįtiko dėl amžiaus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.