aA
Policijos departamentas savo feisbuko paskyroje ketvirtadienį paviešino teisingumo ministru teikto, bet iš šių pareigų atšaukto Juliaus Pagojaus protokolą.
Julius Pagojus
Julius Pagojus
© DELFI / Kiril Čachovskij

„Štai kaip atrodė failas, kurį policijos pareigūnai pildė rašydami protokolą piliečiui Juliui Pagojui (pvz. nuasmenintas).

Patruliai, pildydami protokolą, mato tik tokį vaizdelį ir neturi galimybių sužinoti konkrečių pareigų, nebent pats pažeidėjas jas pasako“, – rašoma Lietuvos policijos paskyroje.

J. Pagojus pareigūnams įkliuvo 2015 m. pavasarį Nidoje, kada buvo sustabdytas patikrinimui reido metu ir alkotesteris parodė 0.65 promilės. J. Pagojus pareigūnams nurodė, kad dirba Teisingumo ministerijoje, tačiau nesakė, kad dirba teisingumo viceministru. Apie įvykį visuomenė sužinojo tik J. Pagojui tapus ministru.

J. Pagojaus protokolas
J. Pagojaus protokolas
© Policijos departamento nuotr.

Pats J. Pagojus trečiadienį DELFI sakė nieko nuo pareigūnų neslėpęs.

„Pareigūnai paklausė darbovietės, ją pasakiau ir neslėpiau. Pareigų neklausė, o savo iniciatyva pasakymas pareigūnams, kad esu teisingumo viceministras, galėjo būti suprastas kaip spaudimas jiems dėl vienokio ar kitokio sprendimo, ko tikrai nenorėjau ir nesiekiau“, – aiškino J. Pagojus.

Nors J. Pagojus trečiadienio rytą aiškino nesitrauksiantis, popietę susitikęs su paskirtuoju ministru pirmininku Sauliumi Skverneliu išplatino pareiškimą, kuriame paprašė jį atšaukti iš ministrų. S. Skvernelis pareiškė, kad J. Pagojus negali pradėti darbo Vyriausybėje.

„Dėkoju Jos Ekscelencijai Lietuvos Respublikos Prezidentei Daliai Grybauskaitei ir paskirtajam Ministrui pirmininkui Sauliui Skverneliui už išreikštą pasitikėjimą. Deja, matydamas, kad kilęs ažiotažas dėl mano praeities klaidos trukdo ir trukdys naujajai Vyriausybei, o ypač man labai svarbiai Teisingumo ministerijai, normaliai pradėti darbus, paprašiau paskirtojo Ministro Pirmininko atšaukti mano, kaip Teisingumo ministro, kandidatūrą į XVII-osios Vyriausybės narius. Tikiuosi, kad mano prašymas bus patenkintas ir Vyriausybė galės netrikdomai pradėti įgyvendinti savo užsibrėžtus tikslus.

Viešoje erdvėje buvau apkaltintas melu, todėl noriu pabrėžti, kad niekada nemelavau nei pareigūnams, nei Teismui. Savo gynybai išnaudojau teisines priemones, galutinio teismo sprendimo nekvestionavau ir jį vykdžiau.

Ačiū visiems, kurie mane palaiko ir supranta“, – rašoma išplatintame J. Pagojaus pareiškime.

J. Pagojus kadenciją baigiančioje Vyriausybėje ėjo teisingumo viceministro pareigas. 2014 metais jis dirbo teisingumo ministro Juozo Bernatonio patarėju, teisingumo viceministro pareigas ėjo nuo 2014 metų.

Paaiškėjo, kad J. Bernatonis apie pavaldinį ištikusias bėdas žinojo, tačiau apie tai partijos vadovybės neinformavo.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.