aA
Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkas laikinasis Premjeras Algirdas Butkevičius neatskleidžia, ar sutiks eiti Seimo vicepirmininko pareigas. Tai jis ketina pranešti po partijos prezidiumo posėdžio.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius
© DELFI / Kiril Čachovskij

„Aš apsisprendęs esu labai seniai, bet šitą informaciją pateiksiu po mūsų partijos prezidiumo posėdžio, nes tokia yra pas mus statutinė nuostata“, – ketvirtadienį interviu „Žinių radijui“ sakė jis.

Kada bus šaukiamas LSDP prezidiumas penktadienį nuspręs partijos valdyba.

ELTA primena, kad Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis turi keturis pavaduotojus. Lapkričio 15 d. per slaptą balsavimą Seimo vicepirmininkais išrinkti Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos atstovai Seimo nariai Rima Baškienė ir Arvydas Nekrošius. Seimo sprendimu, R. Baškienė tapo Seimo Pirmininko pirmąja pavaduotoja.

Seimas pritarė ir socialdemokrato Gedimino Kirkilo kandidatūrai į Seimo vicepirmininkus. Seime viena Seimo vicepirmininko kėdė priklauso opozicijai. Opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos į Seimo vicepirmininko pareigas pasiūlyta Irena Degutienė sulaukė parlamentarų pritarimo.

Penktoji Seimo vicepirmininko kėdė liko tuščia. Seimas jau kartą yra nepritaręs socialdemokratų į Seimo vicepirmininkus pasiūlytai partijos pirmininko Premjero A. Butkevičiaus kandidatūrai.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.