aA
Trečiadienį paskirtasis premjeras Saulius Skvernelis pokalbio pasišaukė į skandalą įklimpusį paskirtąjį teisingumo ministrą socialdemokratą Julių Pagojų ir pareiškė: šis ministru būti negali.
Julius Pagojus
Julius Pagojus
© Asmeninio archyvo nuotr.

„Sutarta, kad paskirtasis ministras priims sprendimą ir pats informuos“, – DELFI sakė S. Skvernelio atstovas spaudai Tomas Beržinskas.

Premjeras S. Skvernelis vėliau teigė, kad J. Pagojus negali pradėti savo darbo ministrų kabinete. J. Pagojaus pasitraukimo laukiama artimiausiu metu.

„Susiklosčius aplinkybėms, jis pradėti darbo negali. Lauksiu jo pareiškimo, manau, kad jis bus artimiausiu metu“, - kalbėjo S. Skvernelis.

Antradienį paaiškėjo, kad J. Pagojus pernai buvo baustas už vairavimą neblaiviam. J. Pagojus tvirtina tą dieną tikrai negėręs ir būtent todėl vykęs pasitikrinti kraujo. Iš J. Pagojaus metams buvo atimta teisė vairuoti, jos jis vis dar nėra atgavęs.

Premjero teigimu, viską lėmė pradėjusios aiškėti seno įvykio aplinkybės: žiniasklaida paskelbė, kad sustabdytas J. Pagojus policijai nurodė darbovietę, tačiau ne užimamas pareigas. Taip pat teismui kilo įtarimų dėl J. Pagojaus tyrimui priduoto kraujo.

„Dėl darbovietės ir pareigų, tai nėra privaloma pasakyti. Kodėl nesužinojo visuomenė arba jūs (žurnalistai – DELFI), klausimas, matyt atviras. Aš tos informacijos neturėjau ir pirminį faktą pakankamai vėlai sužinojau. Tos aplinkybės, kurios dabar teikiamos bei prielaidos dėl bandymo išvengti atsakomybės – tikrai būtų neįmanoma pradėti vykdyti funkcijų teisingumo ministro“, - kalbėjo S. Skvernelis.

Paklaustas, ar teisingumo ministras Juozas Bernatonis žinojo apie tokią situaciją, S. Skvernelis atsakė teigiamai: „Jis to ir neslepia, šiandien girdėjome faktą, kad teisingumo ministras J. Bernatonis iš karto žinojo tą faktą, kai jis pakliuvo į tą situaciją.“

S. Skvernelio nuomone, J. Pagojus pats pateiks pareiškimą.

„Aš manau, kad mes puikiai supratome vienas kitą ir laukiu jo pareiškimo, manau, kad jis tikrai bus. Tai yra jaunas žmogus, manau, kad jis puikiai supranta, kokią klaidą padarė ir sprendimas yra neišvengiamas“, - kalbėjo premjeras.

Jo teigimu, Vyriausybė kol kas bus iš 13 ministrų: „Vyriausybė jau yra pateikta, dabar bus 13 žmonių, prasidės programos tvirtinimo procedūros ir priesaika. Greičiausiai tai bus 13 ministrų priesaika. Reikia sulaukti pačio J. Pagojaus pranešimo, tada bus mano teikimas, kad jis būtų išbrauktas iš ministrų sąrašo. Ir tada turės socialdemokratai siūlyti kandidatūrą.“

Prezidentė nurodė spręsti S. Skverneliui

Prezidentė Dalia Grybauskaitė trečiadienį pareiškė žinojusi, kad J. Pagojui atimta teisė vairuoti.

„Prezidentei buvo žinomas faktas, kad kandidatas yra praradęs teisę vairuoti. Konsultuojantis dėl kandidatūros skyrimo su paskirtuoju Ministru Pirmininku ši informacija nebuvo lemianti. Naujai aiškėjančios detalės nemaloniai stebina, jas turės įvertinti kandidatą teikęs Ministras Pirmininkas“, - teigiama Prezidentės spaudos tarnybos komentare.

J. Pagojus kadenciją baigiančioje Vyriausybėje ėjo teisingumo viceministro pareigas. 2014 metais jis dirbo teisingumo ministro Juozo Bernatonio patarėju, teisingumo viceministro pareigas ėjo nuo 2014 metų.

„Kol kas tikrai jaučiu pasitikėjimą (už ką ir dėkoju) iš paskirtojo Ministro Pirmininko, o dėl to, kad nekomentuosiu iki priesaikos – tai ten šiek tiek ne taip buvo perduota. Aš sakiau, kad į laidas stengsiuosi nevaikščioti iki priesaikos, nes manau, kad reikia kalbėti apie būsimus darbus, o ar tie būsimi darbai bus, bus aišku tik tada, kai prisieksiu“, – interviu LRT radijui trečiadienį sakė J. Pagojus.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.