aA
Lėšos pensijų didinimui bus skiriamos perskirstant mokesčių sistemą, sako Seimo Pirmininkas „valstietis“ Viktoras Pranckietis.
Kada bus vykdomas pažadas didinti pensijas
© V.Cesevičiūtės nuotr.

Pasak Seimo vadovo, pensijos turėtų būti padidintos dar iki kitų metų liepos 1 d. – esą iš pradžių būtų padidinta 15 eurų, o vėliau liktų dar jas pakelti 25 eurais.

„Tai yra principinis politinis įsipareigojimas ir, manau, kad jisai turi būti pasiektas vien žiūrint iš tos pusės, kad mes turime vykdyti tuos savo įsipareigojimus, ir juo labiau, kad finansiniai ištekliai tam yra praktiškai galimi, tiktai reikia ten juos perskirstant sutvarkyti“, – interviu „Žinių radijui“ sakė V. Pranckietis.

„Lėšos yra numatytos pertvarkant mokesčių sistemą viduje valstybės“, – patikslino jis.

Rinkimus laimėjusi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga dar kitais metais, nuo liepos 1 d., žadėjo didinti pensijas po 40 eurų. Paskirtasis socialinės apsaugos ir darbo ministrus Linas Kukuraitis teigė dar nežinąs, ar tai bus daroma. Vidutinė senatvės pensija šiuo metu siekia apie 255 eurų.

Kalbėdamas apie atlyginimų kėlimą valstybės tarnautojams, politikams ar teisėjams, V. Pranckietis sakė, kad ateityje reiktų galvoti apie tai, jog nebūtų atskirties tarp privataus ir neprivataus sektoriaus, visi atlyginimai galėtų būti siejami su kažkokiu indeksuojamu vienu dydžiu.

„Ir kad jeigu jau keliame, tai keliame visur, jeigu ekonomika tai leidžia“, – neabejojo Seimo Pirmininkas.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.