aA
Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas nurodė, kad per antradienį įvykusį susitikimą su Ukrainos, Prancūzijos ir Vokietijos diplomatijos vadovais nebuvo padaryta „jokios pažangos“, siekiant užbaigti karą tarp Kijevo ir prorusiškų separatistų, kontroliuojančių Ukrainos rytinius regionus.
S. Lavrovas
S. Lavrovas
© Sipa Press/Scanpix

„Kol kas neįmanoma netgi suderinti žingsnių (Ukrainoje) eigos – visų pirma saugumo ir politinių reformų srityse“, – naujienų agentūra „Interfax“ citavo S.Lavrovo pasisakymą po pasitarimo Baltarusijos sostinėje Minske.

„Jokių proveržių šiandien nebuvo pasiekta“, – pridūrė jis, bet pažadėjo, kad ekspertų ir diplomatų diskusijos bus tęsiamos.

Per spalį Berlyne įvykusį vadinamojo Normandijos ketverto susitikimą Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir Ukrainos vadovas Petro Porošenka sakė sieksiantys iki lapkričio pabaigos rasti išeitį iš aklavietės. Jie pažadėjo parengti planą, kaip bus toliau įgyvendinami 2015 metais priimti Minsko taikos susitarimai.

Nei Ukrainos vyriausybė, nei separatistais nėra visiškai įvykdę Minsko susitarimų, turinčių užbaigti konfliktą, nuo 2014-ųjų nusinešusį apie 10 tūkst. žmonių gyvybių. Rytų Ukrainoje didelio masto kautynės nebevyksta, bet beveik kasdien pasitaiko nedidelių susirėmimų.

„Kalbant apie veiksmų planą, diskusijos išliko labai paviršutiniškos“, – antradienį sakė Ukrainos užsienio reikalų ministras Pavlo Klimkinas.

Pasak jo, šis susitikimas buvo „labai sudėtingas“.

„Deja, negalime paskelbti jokių daug žadančių rezultatų“, – P.Klimkinas pridūrė pasibaigus deryboms.

Minsko susitarimai numato, kad turi būti paskelbtos paliaubos, taip pat imtasi įvairių politinių, ekonominių ir socialinių priemonių, siekiant užbaigti konfliktą tarp Ukrainos vyriausybės pajėgų ir prorusiškų separatistų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.