aA
Vėlų pirmadienio vakarą Alytaus rajone vaduotas užpelkėjusiame vandens telkinyje įstrigęs vyras. Apie nelaimę pranešę kaimynai patys jo ištraukti negalėjo – šaukėsi ugniagesių pagalbos. Atvykę gelbėtojai pelkėje rado parklupusį vyrą, jo galva buvo įstrigusi tarp medžio šakų. Vyras ištrauktas, tačiau pakeliui į ligoninę mirė.
Iš pelkės ištraukto vyro gyvybė užgeso pakeliui į ligoninę
© DELFI / Tomas Vinickas

Nelaimė įvyko Alytaus rajone, Miroslavo seniūnijoje, Pupasodžio kaime po 22 valandos. Vietos gyventojas Gintas Mankeliūnas, apie pelkėje įstrigusį vyrą pranešęs ugniagesiams, pasakojo, kad į jo duris vakare pasibeldė neblaivus kaimynas ir papasakojo, kad pelkėje netoli namų įstrigo ir išbristi negali kitas kaimynas.

„Aš pasikviečiau dar kitą kaimyną ir abu nuėjome prie pelkės. Iš pradžių net nieko nematėme, bet netrukus išgirdome kažkokį garsą. Tuomet pasišviesdami žibintuvėliais išvydome pelkėje tarp šakų įstrigusį vyrą, bet supratome, kad patys jo nepasieksime ir neištrauksime. Tuomet ir iškviečiau gelbėtojus“, - kalbėjo G. Mankeliūnas.

Išgelbėtas 47 metų vietos gyventojas buvo perduotas medikams. „Buvo sušalęs“, - sakė pagalbą iškvietęs G. Mankeliūnas.

Tačiau vėliau paaiškėjo, kad iš pelkės ištrauktas vyras neišgyveno - 23.55 val. Alytaus policijai medikai pranešė, kad vežant vyriškį į Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninę jis mirė.

Alytaus policijos Komunikacijos grupės vyriausioji specialistė Kristina Janulevičienė patvirtino, kad pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vyriškio mirties priežasties nustatymo.

alytusplius.lt