aA
Seimo valdantieji ragina Vyriausybę didinti nuo 2008 rugpjūčio nekeistą valstybės remiamų pajamų (VRP) dydį, kuris dabar siekia 102 eurus.
Algirdas Sysas
Algirdas Sysas
© DELFI / Andrius Ufartas

Apie tai parlamentarams antradienį per Piniginės socialinės paramos nepasiturintiems gyventojams įstatymo pataisų pristatymą Seime pranešė Socialinių reikalų ir darbo komiteti pirmininkas socialdemokratas Algirdas Sysas.

„Viename iš protokolinių nutarimų naujas komitetas atkreipė dėmesį Vyriausybės, kad šį dydį būtinai reikia didinti. Ir aš tikiuos, kad nauja Vyriausybė atkreips į tai dėmesį - dydis senai įšaldyta ir jį reikia padidinti“, - teigė A.Sysas, atsakydamas į „valstiečių“ frakcijai priklausančio Naglio Puteikio priekaištą, kad VRP yra per mažos.

„102 eurai - realiai tai pinigai, kurių neužtenka jokiam elementariam egzistavimui, o visa valstybės parama skaičiuojama būtent pagal šį dydį - jeigu žmogus gauna 104 eurus per mėnesį, jau nebepriklauso parama“, - kalbėjo N.Puteikis.

A.Sysas tvirtino, kad VRP dydį reikia indeksuoti.

„Reikia surasti indeksavimo sistemą, kad tas dydis nepriklausytų nuo politinių sprendimų, o jos atlieptų į gyvenimo kokybę“, - teigė A.Sysas.

Paskutinį kartą VRP dydis buvo didinamas 2008 rugpjūtį - nuo 68 iki esamų 102 eurų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.