aA
Socialdemokratų kandidatas į teisingumo ministrus Julius Pagojus susitiko su prezidente Dalia Grybauskaite.
J. Pagojus iš D. Grybauskaitės sulaukė ir nemalonių klausimų
© DELFI / Karolina Pansevič

„Su prezidente kalbėjome apie viską, o pirmieji darbai, tai komandos suformavimas, su kuria galėtume siekti pokyčių teisingumo srityje. Didžiosios sritys – kalėjimų sritis, Registrų centras, čia reikia pokyčių ir jų reikia nedelsiant“, - kalbėjo J. Pagojus.

Paklaustas, ar jam užteks kompetencijos būti ministru, kadangi yra labai jaunas, J. Pagojus atsakė: „Ketveri metai, praleisti teisingumo ministerijoje leido įsigilinti į šią sritį.“

Praėjusio Seimo kadencijai einant į pabaigą, 2016 metų vasarą J.Pagojus laimėjo konkursą tapti Teisingumo ministerijai pavaldžios Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos direktoriumi.
Opozicija tuomet kritikavo, kad konkurso į naujo tarnybos direktoriaus pareigas sąlygos galėjo būti sukurtos siekiant sumažinti konkurenciją J.Pagojui ir užtikrinti jam darbo vietą po spalį vyksiančių rinkimų į Seimą. Teisingumo ministerija teigė, kad konkursas vyko skaidriai, jame dalyvavo šeši asmenys.

J. Pagojus užsiminė, kad Prezidentė klausė ir apie tai: „Su prezidente kalbėjome apie viską, konkurse dalyvavo daugiau žmonių, niekas neskundė konkurso rezultatų. Kaip ir minėjau, su Prezidentė kalbėjome apie viską.“

J. Pagojus, paklaustas žurnalistų, išreiškė savo nuomonę apie partnerystę.

„Manau, kad Lietuva turi įsipareigojimą prieš savo piliečius užtikrinti visų žmonių, gyvenančių kartu, visus teisėtus interesus – ir turtinius, ir kitus. Kokia forma tai bus padaryta, tai priklauso nuo Vyriausybės bendros valios ir Seimo bendros valios“, – kalbėjo J. Pagojus.

Paklaustas, kokia yra jo asmeninė pozicija, kandidatas į ministrus teigė: „Žmonių, gyvenančių kartu, teisės turi būti apsaugotos.“

28-erių J.Pagojus būtų jauniausias ministras šioje Vyriausybėje. 2011 metais jis įgijo teisės magistro laipsnį Vilniaus universitete, 2012 metais taip pat Vilniaus universitete įgijo ekonomikos bakalauro laipsnį. 2012 – 2014 metais jis dirbo teisingumo ministro Juozo Bernatonio patarėju, teisingumo viceministro pareigas ėjo nuo 2014 metų.

Premjeras Saulius Skvernelis apie J. Pagojų atsiliepė teigiamai.

„Žinau šitą žmogų nuo jo darbo viceministru, man imponuoja, kad tai gerą išsilavinimą turintis, jaunas žmogus, turintis didelę patirtį darbuojantis ir valdžios sektoriuje, ir nevyriausybinių organizacijų srityje, žinantis ir Briuselio koridorius, važinėjęs po tarybas. Jaunas, veržlus ir džiaugiuosi, kad socialdemokratų partija atsinaujina tokiu būdu ir siūlo žmones, kurie turi, manau, pakankamą politinę ateitį“, – antradienį žurnalistams Seime sakė S.Skvernelis.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.